Seriál Polda se pomalu loučí, překvapí ještě něčím?

Seriál Polda se pomalu loučí, překvapí ještě něčím?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krimi seriál Polda už se stal stálicí na televizních obrazovkách. Z průměrného formátu se díky dobrému hereckému obsazení stal jeden z nejsledovanějších krimi seriálů současnosti.

Přestože seriál budí dojem, že je vytvořený pro českého diváka, ve skutečnosti jde o formát, který je původem z Německa.

Tam slavil velký úspěch jako „Poslední polda“, a tak si tento formát odkoupilo hned několik zemí. Sympatický policajt, který byl 20 let v kómatu, tak sklízí úspěch třeba ve Francii nebo v Rusku.

Matásek a Polívka, zdroj: FTV Prima

A v každé zemi se musel probuzený hrdina potýkat s faktem, že za dvacet let se život lidí, které znal, hodně změnil. A nejen to, změny nastaly na každém kroku. Ať už jde o Michala Břízu nebo o německého Michaela Brisgaua, probuzený polda si musel zvyknout na vymoženosti jako mobilní telefon nebo testy DNA.

David Matásek byl do role obsazený také kvůli podobě s hercem Henningem Baumem. Ten si kvůli roli dokonce udělal půlroční kurz pro zacházení se zbraněmi a zbrojní průkaz.

David Matásek si tak důkladnou přípravu nedělal, přesto je jeho postava Michala Břízy oblíbená. Na jeho postavě se mu líbí, že je bezprostřední, trochu macho a chová se přirozeně. Nic si nedělá z pojmů jako je korektnost a je prostě svůj.

herecké obsazení seriálu Polda, zdroj: FTV Prima

Matásek si zvláště oblíbil styl, jak se jeho postava chová k ženám a úplně ignoruje pojmy jako je „sexuální harašení“. Když se mu žena líbí, tak jí to naprosto jasně dá najevo. Považuje Michala Břízu za alfa samce, který komunikuje se světem jasným způsobem a chrání si své teritorium. I přestože je trochu svérázný, je přímočarý, přátelský a není podrazák.

David Matásek vystřídal za dobu natáčení hned 2 kolegy. Poté, co se Igor Orozovič nechal uvolnit z natáčení, dostal jako parťáka Vladimíra Polívku a vytvořili spolu hodně sympatickou dvojici.

Podle dostupných informací by se měl Orozovič ještě v závěru současné série, která se natáčela v únoru, do děje vrátit. Andrej Křížek by se měl vrátit ke své ženě (dceři Břízy).

Zdroje článku: