SBOHEM BERTO – Seriál „Dva a půl chlapa“ přišel o jednu z ikonických hereckých představitelek

SBOHEM BERTO – Seriál „Dva a půl chlapa“ přišel o jednu z ikonických hereckých představitelek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Conchata Ferrell, známá především nezapomenutelnou rolí drsné hospodyně Berty v domě na pláži v Malibu, zemřela 12.10. 2020 ve věku 77 let po komplikacích, které jí nastaly po těžkém infarktu.

Infarkt herečka prodělala v jarním pandemickém období a od té doby byla hospitalizovaná ve vážném stavu v nemocnici v kalifornském Sherman Oaks, kde také zemřela, obklopená rodinou.

Jeden z prvních herců, kdo vyjádřil smutek nad smrtí populární herečky, byl Charlie Sheen, který po létech natáčení seriálu považoval herečku jako součást své rodiny.

Vyjádřil se i pro média: „Absolutní poklad, zkušená profesionálka a opravdový přítel. Je to šokující a bolestná zpráva.“  A dodal: „Berto, tvé uklízení bylo trochu podezřelé, ale na lidi jsi měla skvělý vliv.“

K vyjádření smutku se přidal i Jon Cryer, představitel bratra Charlieho v témže seriálu.

„Byl to krásný člověk. Její drsný charakter byl jen invencí scénáristů. Její skutečné přednosti byly vřelost a citlivost. Brečím pro ženu, která mi bude chybět, stejně jako její radost, kterou lidem rozdávala.“

Herečka narozená v Charlestonu získala titul na univerzitě v oboru sociálních studií, ale zalíbila se jí práce v divadle. Na dlouhá léta se pro ni stala domovem Broadway. Občas si zahrála menší role ve filmech (Erin Brockovich, Svět podle Prota, Střihoruký Edward) nebo v seriálech (Ranč, Pohotovost, JAG).

Na svou největší roli čekala celých 30 let. Hospodyni Bertu, která opečovávala svérázného Charlieho, vlezlého Alana a jeho syna, si herečka měla původně zahrát jen v několika epizodách. Divácké ohlasy byly tak překvapivé, že jí byla nabídnuta mnohem větší příležitost a herečka ji uměla využít. Svým trochu drsným humorem bavila diváky až do posledního dílů seriálu a určitě velkou mírou přispěla k jeho oblibě.