Sarah Jessica Parker: Není moc hezká ani talentovaná, přesto je nejlépe placenou televizní herečkou v historii

Sarah Jessica Parker: Není moc hezká ani talentovaná, přesto je nejlépe placenou televizní herečkou v historii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A za vším je samozřejmě Sex ve městě, seriál, který je na jedné straně velebený a na druhé zesměšňovaný a odsuzovaný. HBO do něj investovala nemalé peníze, a tak lze předpokládat, že se jim vyplatil.

A stejně tak se seriál vyplatil všem herečkám v hlavních rolích (S. J. Parker, Cynthia Nixon, Kristina Davis a Kim Cattrall).

Nová série (tentokrát už bez Cattrall) byla očekávaná a staré známé tváře opět navštěvují vyhlášené newyorské restaurace, mluví o sexu a pijí koktejly. Děj je vcelku jednoduchý a předvídatelný, a přesto je tento seriál hitem. A Sarah Jessica Parker na něm vydělala jmění. To z ní udělalo nejlépe placeného herce (muže i ženu) v historii televizní tvorby. Její příjmy překonaly i pověstné přeplácené hvězdy jako je Jennifer Aniston nebo Reese Witherspoon.

Herečka na civilní fotografii, Zdroj: Ovidiu Hrubaru / Shutterstock

A jak se to Sarah povedlo?

Nedělala nic mimořádného a do seriálu šla nejspíš proto, že jinou práci zrovna neměla. A měla štěstí. Éra seriálů, které začaly chrlit jednu sérii za druhou, zrovna začínala. Když byla v roce 2001 dotočená třetí série, herečce vypršela smlouva a byla volná. HBO ale už zjistilo, že seriál má silný potenciál a bylo proto nutné ji v sérii udržet. Bylo to v době, kdy byl seriál pro HBO jedním ze základních pořadů, který se skvěle prodával. 

Parker tak z vyjednávání o další spolupráci odešla nejen s obrovským navýšením platu, ale i s producentským bonusem. Díky nové dohodě si herečka přišla od toho okamžiku na 3,2 milionu dolarů za každou další epizodu. A nebylo jich málo. Za 46 epizod si přišla na 147 milionů dolarů. O takových příjmech si mohou nechat ostatní herečky jen zdát. Jennifer Aniston a Reese Witherspoon si za účinkování v seriálu The Morning Show (2019 až 2021) domů za epizodu odnesly 2 miliony dolarů. Charlie Sheen si za sitcom Dva a půl chlapa vydělával 1,8 milionu dolarů za jeden díl a Ray Romano si v seriálu Raymonda má každý rád přišel na 1,7 milionu dolarů za každou epizodu.

Parker s manželem Broderickem, Zdroj: lev radin / Shetterstock

K příjmům Parker je ještě třeba přidat výdělek z prvních tří sezón, který činil asi 50 milionů dolarů, které můžeme připočítat k těm 147 milionům dolarů, které měla po uzavření nové smlouvy. A jsou tady ještě dva filmy, které seriál doplnily. Za oba ji na kontě přistálo dalších 30 milionů dolarů.

Za poslední sérii, která se nedávno představila, má milion dolarů za epizodu za hereckou práci a další příjmy z produkce (podle zájmu o seriál). Na herečku s tak příšerným šatníkem to není špatné, co říkáte?

 

Zdroj: