Rudolf Hrušínský dostal za fotku z filmu Adéla ještě nevečeřela celou Avii piva

Rudolf Hrušínský dostal za fotku z filmu Adéla ještě nevečeřela celou Avii piva
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když si vzpomenete na film Adéla ještě nevečeřela, jistě se vám ihned vybaví nadmíru inteligentní soukromý detektiv Nick Carter, jehož si zahrál Michal Dočolomanský, který dokáže překazit ďábelské plány hraběte a zachránit tak Květušku. Po jeho boku hrál i neméně slavný Rudolf Hrušínský, který na tento snímek jen tak nezapomene.

Hrušínský dostal Avii piva za jednu fotku

Rudolf Hrušínský, alias Ledvina, si natáčení dozajista užil, protože nejednou si ve filmu přihýbal z půllitru. V jednom takovém momentu byl zachycen na fotografii, která následně odstartovala krásný příběh. Inkriminovaná fotografie se zalíbila jednomu pivovarníkovi a chtěli ji použít do kalendáře. Hrušínský si za to však přál, aby mu na Vánoce poslal pár piv. Onen pivovarník mu nakonec před domem složil celou Avii tohoto lahodného moku.

Kodet nedostal roli, protože se nevešel do kostýmu

 S filmem Adéla ještě nevečeřela se však váže více vtipných historek. Komu však do smíchu moc nebylo, byl Jiří Kodet. Byl to právě on, kdo měl hrát hlavní roli detektiva Nicka Cartera. Na jedničku zvládl casting i kamerové zkoušky, ale až zkouška kostýmů odhalila nelichotivou pravdu. Kodet se nevešel do již připravených kostýmů. Tenkrát nezbývaly peníze na nákladné přešívání kostýmů, a tak Jiřího Kodeta v hlavní roli vystřídal Michal Dočolomanský.

Pro Michala Dočolomanského nebylo natáčení jednoduché

Michal Dočolomanský však o svou roli musel bojovat a dlouho nebylo jasné, zda ji dostane. Režisér Oldřich Lipský totiž ohledně obsazení role jednal i se světovou star Robertem Redfordem. Jednu dobu se uvažovalo i o Ladislavu Štaidlovi či Jaromíru Hanzlíkovi. Nakonec ji Michal Dočolomanský dostal, ale natáčení pro něj nebylo jednoduché. Každý den létal letadlem z Bratislavy do Prahy. O roli však evidentně moc stál, když byl ochotný pro roli toto podstoupit.

Československá komedie Adéla ještě nevečeřela se nejen pro skvělé obsazení, kde i vedlejší role hráli známí herci, zapsala nesmazatelně do paměti celého národa.