Byl králem bavičů, který si moc brzy vzal život. Robin Williams

Byl králem bavičů, který si moc brzy vzal život. Robin Williams
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud budeme sestavovat seznam nejlepších komiků či bavičů všech dob, nesmí chybět jedno jméno: Robin Williams. Málokdo nás dokázal pobavit svým komediálním umem a současně rozplakat svým skvělým herectvím. Bohužel si před sedmi lety vzal život, a své nedávné 70. narozeniny tak neoslail.

Nejdříve stand up, poté seriál

Robin Williams měl velmi spokojené a bezstarostné dětství. Vyrůstal v dobrých podmínkách v Detroitu a na vysokou školou mohl chodit do Los Angeles. Když mu bylo 21 let, jel do New Yorku, kde se věnoval stand up komedii. Roku 1977 byl objeven producentem Georgem Schlatterem, díky kterému Williams dostal možnost vystupovat v lepších klubech. Hodně rychle si získal srdce svého publika, proto netrvalo dlouho, než dostal svou první smlouvu do televize.

Zdroj: Autor: s_bukley / Shutterstock  Robin s celou rodinou.

V seriálu „Mork a Mindy“ si v 95 epizodách zahrál mimozemšťana Morka. Tato role zvedla jeho popularitu hned o několik úrovní, a stal se tím pádem známým po celé Americe.

Na jeho počest se den po své smrti na minutu zhasla světla na Broadway.

Úspěch ve filmech

Robin Williams měl ve všech svých rolích značný šarm a jiskru, která udělala z jakékoliv postavy něco speciálního. Díky němu dostaly filmy větší hodnotu, hned se staly oblíbenějšími. Mezi nejznámější filmy patří „Dobré ráno, Vietname“, „Společnost mrtvých básníků“, „Mrs. Doubtfire“, „Jumanji“, „Dobrý Will Hunting“ a trilogie „Noc v muzeu“. I na ČSFD je poznat, jaký to byl mistr herectví, většina jeho filmů má jen ta nejlepší oznámkování.

Bohužel pod tou maskou slávy, humoru a úspěchu schovával těžké deprese a alkoholické problémy. 11. srpna 2014 byl nalezen mrtvý ve své vile v Kalifornii. Podle všeho se oběsil na vlastním páseku. Na jeho počest se den po své smrti na minutu zhasla světla na Broadway. S Robinem Williamsem odešel velký herec, ale je jisté, že na jeho genialitu nikdy nezapomeneme. Dne 21. července tohoto roku by oslavil své 70. narozeniny.

Zdroj: