„Red Notice“ je nejdražší film Netflixu, kritici z něj ale uchvácení nejsou – proč?

„Red Notice“ je nejdražší film Netflixu, kritici z něj ale uchvácení nejsou – proč?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflixový gigantický projekt „Red Notice“ měl být nejen nejdražší, ale kvalitativně i jeden z nejlepších filmů streamovacího obra. Jenže pohled na recenze ukazuje: Už dlouho nedostal film se superstar Dwaynem Johnsonem tak špatné skóre jako „Red Notice“.

Úspěch neochrání před kritikou

Dwayne Johnson byl i v roce 2021 nejlépe placeným hercem na světě. Úspěch mu tedy rozhodně nechybí. Navíc již několik let pracuje jako producent na mnoha svých filmech a velmi pečlivě se věnuje projektům, na kterých se podílí. Pokud jde o odezvu od kritiků, ta byla naposledy negativní v roce 2017.

V ten rok filmoví kritici rozebrali filmovou verzi kultovní série „Baywatch“, a to od úplných základů. Následné filmy jako „Jumanji – Vítejte v džungli“ a i „Rychle a zběsile: Hobbs & Shaw“ nebyly oblíbené, přesto dopadly lépe než Baywatch. Johnsonův nejnovější film „Red Notice“ je nyní jedním z nejhůře hodnocených filmů jeho dosavadní kariéry.

Dwayne Johnson byl i v roce 2021 nejlépe placeným hercem na světě.

Negativní recenze = špatný film?

Přestože většina recenzí pro „Red Notice“ vypovídá o tom, že film je středně kvalitní zábava, kompletně chybí vysoce pochvalující kritika. Na Rotten Tomatoes ukazuje takzvaný „tomatometr“ jen 36 procent kladných recenzí, na ČSFD 61 procent.

Dwayne Johnson si ze špatných recenzí moc nedělá. Pro něj jde především o to, aby byli jeho fanoušci šťastní. A jak sami víme z nejrůznějších dalších filmů, mohou se názory kritiků a názory diváků kompletně lišit. České diváci a fanoušci Dwayna (a také Gal Gadotové a Ryana Reynoldse) se mohou přesvědčit o kvalitě filmu na Netflixu.

 

Zdroj: