„Přežít svojí smrt“ – Netflixový dokumentární seriál o životě po smrti a paranormální jevy

„Přežít svojí smrt“ – Netflixový dokumentární seriál o životě po smrti a paranormální jevy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od roku 2021 se na Netflixu vysílá dokumentární série, kde se hledá vědecký „důkaz“ o posmrtném životu. Přitom ale mísí realitu s neznámým a neprokazatelným. Tím se kombinuje záhada s pravdou.

Mysteriózní svět paranormálních jevů

Existuje život po smrti? Nový seriál na Netflixu tvrdí, že ano. Při tom se sice opírá o matoucí mix odhalených jevů a víry v nadpřirozenost, které nejsou ve sféře vědy, kombinace těchto dvou kompletně rozdílných světů se ale může některým fanouškům nadpřirozených věcí líbit.

„Přežít svji smrt“ vychází ze stejnojmenné knihy novinářky Leslie Kean.

Ta zkoumá zážitky blízké smrti, média a seance, lov duchů a údajné vzpomínky na minulý život.

Seriál provází řadou paranormálních jevů. První epizoda zkoumá zážitky blízké smrti s emocionálním efektem. Dotazovaní popisují trýznivé příběhy o utonutí či životu nebezpečné krvácení při porodu. Lidé si vzpomínali na setkání s mrtvými příbuznými, viděli jasná světla nebo padali do prázdnoty barev, někteří viděli tunel, zatímco jiní vzpomínali na lékaře, kteří se je pokoušeli resuscitovat.

Prozatím jen 6 epizod

Netflix z knihy prozatím udělal celkem 6 epizod, ze kterých jsou kritiky nejvíce uznávány první a poslední. Je možné, že při velkém úspěchu bude seriál pokračovat s jinými příběhy od diváků, nebo z dalších publikací. A i když se některým kritikům nelíbí, že vědecká strana pořadu není zrovna na nejvyšší úrovni, zajímavá kombinace s údajně pravými paranormálními jev, nabídne trochu strašidelnou a malinko mysteriózní podívanou pro deštivé večery před obrazovkou.

Zdroj: