Představitel Evžena z Ulice dokáže okouzlit a podmanit si nejen Lindu Rybovou

Představitel Evžena z Ulice dokáže okouzlit a podmanit si nejen Lindu Rybovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martin Finger, umělecký šéf Činoherního klubu, televizním divákům známý především rolí kapitána Plíška ze seriálu Devadesátky a Evžena ze seriálu Ulice má v sobě takový talent, jaký si říká o ocenění. A toho se herec právě dočkal.

Martin Finger své herecké povolání bere jako osud, za který nečeká uznání. A to z něj právě dělá znamenitého umělce, který primárně nehraje ani pro peníze, ani pro slávu, ale pro vlastní pocit radosti a uspokojení z toho, co dělá.

Proto role, do kterých je čím dál tím více obsazován, ztvárňuje věrně, hluboce a upřímně. Jeho velkého a přirozeného talentu si všimla i režisérka Beata Parkanová, která s ním před lety chtěla začít spolupracovat. A tohle spojení se vyplatilo oběma. Jeho poslední role v díle této režisérky mu vynesla filmové ocenění. 

Představte si, že chtěl Martin Finger původně studovat kriminalistiku. Protože má však Ondřej Sokol „čuch“ na lidi a s Martinem jsou dlouholetí kamarádi, přemluvil ho, ať se přihlásí na DAMU. A tato přímluva mu odstartovala zcela jiný život. Na kriminalistiku však Martin Finger tak úplně nezanevřel, alespoň co se hereckých rolí týče. Již v několika filmech a seriálech si vyšetřovatele zahrál, takže si čas od času může splnit i svůj původní sen.

V rámci konání letošního 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se udělovaly hlavní ceny za uměleckou tvorbu a jednu takovou cenu mezinárodní porota udělila právě Martinu Fingerovi za mužský herecký výkon za roli ve filmu Slovo. Herec takové významné ocenění vůbec nečekal, o to víc byl dojatý.

Rozdával upřímná poděkování mezinárodní porotě, režisérce filmu Beatě Parkanové, jejichž spolupráce si herec nesmírně váží, producentovi Vojtěchu Fryčovi a jiným. Nezapomněl ani na diváky, kteří ho zastavovali v Karlových Varech na ulici a projevovali mu svou náklonnost. Ať už na ulici či v Ulici, v Devadesátkách nebo v dnešní době, oblíbenost a nadání k Martinu Fingerovi zkrátka patří. 

Zdroj článku: