Je členem policejní mordparty, dominantní zjev a gesta násilníka ze seriálu Ulice si však neodpáře

Je členem policejní mordparty, dominantní zjev a gesta násilníka ze seriálu Ulice si však neodpáře
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vasil Fridrich je bezpochyby znamenitý herec působící v dlouhém seznamu významných českých divadel. Do televizní slávy ho vyšvihly hned dvě role a každá na jiné straně barikády.

Načítá audioknihy a je činným moderátorem rádia. Je mistrem čtení na rychlost. V souboji s vyzývajícím Janem Krausem vyhrál rodák z Uherského Hradiště na plné čáře. Jeho rychlost se projevuje nejen ve čtení, ale také v moderování, což mu však občas vytkne jeho nejoblíbenější kritik, kterým je jeho tatínek. Vasil Fridrich je hlasem pořadu Noční Mikrofórum na Českém rozhlasu Dvojka. Témata a hosty čerpá z rozhovorů v pořadech České televize. Jeho prvním hostem byl přítel Arnošt Goldflam. 

V Show Jana Krause, jíž byl nedávno hostem, se také ukazují dominantní rysy spojené s postavou arogantního a uzurpátorského Luďka Voláka ze seriálu Ulice. Má stejná gesta, ve tváři i při pohybu rukama. I nohu přes nohu si přehazuje. Pochytil to herec ze své role, nebo si postava Luďka přivlastnila Vasila Fridricha? Jako divák či divačka se kolikrát přistihnete, jak na tohoto charismatického herce zíráte a říkáte si: „On má i stejný pohled jako Luděk.“ Přepadne vás tak pocit, jestli není stejně tak zlý a arogantní i ve skutečném životě. Naštěstí to tak nevypadá. Násilí na ženách totiž odsuzuje, protože soulož pod nátlakem džentlmeni rádi nemají. Reagoval tak na jeho postavu v třídílném seriálu Guru v hlavní roli s Vojtěchem Kotkem. 

Na opačné straně zákona stojí v úspěšném kriminálním seriálu Devadesátky vysílaném Českou televizí jako major Ivan Pauřík, který má pod sebou celý tým vyšetřovatelů. Jedním z nich je i jeho úhlavní nepřítel ze seriálu Ulice, Martin Finger. Ve skutečnosti jsou však dobrými přáteli. Zahráli si spolu rovněž ve snímku Metanol, kde Vasil Fridrich ztvárnil skutečného vyšetřovatele Romana Málka.

Jakým žije životem doopravdy? Vasil Fridrich není ženatý, ale žije krásná dlouhá léta po boku své milované partnerky. Je jí rovněž herečka –⁠ Barbora Lukešová. Jejich rodinu doplňují dva synové, které se oba rodiče snažili a dosud snaží odradit od herecké dráhy. Zatím se jim to daří, protože syn Šimon se rozhodl postavit se za druhý konec kamery. Dokonce svého otce obsadil do ročníkového filmu. Studuje režii na FAMU. Jan, druhý syn, je zatím nepopsanou knihou. 

Kdo by to řekl, vzhledem k jeho aktivitám, že Vasil Fridrich do konce základní školy ráčkoval. Trvalo mu dlouho tuto vadu odbourat, protože byl líný se učit. Nakonec ho k tomu donutil profesor z brněnské konzervatoře, kam se původně hlásil na studia a kde ho kvůli této vadě nepřijali. A tak zabral, aby po gymnáziu, kde nakonec studoval, mohl nastoupit na vysněnou DAMU. 

 

Zdroj:

Zdroj článku:
  • www.youtube.com