Další podraz od Luďka! Co si na Blanku vymyslel tentokrát?

Další podraz od Luďka! Co si na Blanku vymyslel tentokrát?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vypadalo to, že už se na Blanku konečně zase usmálo štěstí. Oběma jejím dětem se daří, vrátili jí řidičák a snad se i dostala ze svých problémů s alkoholem. Věřila také, že se konečně zbavila Luďka, ale pokud se domnívala, že od něj bude mít definitivní klid, krutě se zmýlila…

Komora ruší spolupráci s Blankou, stojí za tím Luděk?

Vanda si vzala Luďkovu radu k srdci a rozhodla se v garsonce u Pešků zůstat. Nevynechá jedinou příležitost, aby to omlátila o hlavu Blance, která pro ni představuje nepřítele číslo jedna. Z toho si ale Blanka nic nedělá, ostatně má teď daleko větší problémy. Když si ji zavolají na komoru, naivně se domnívá, že by to mohlo věstit povýšení nebo příplatek. Čeká ji ale drsné překvapení! Nejenže jí nepřidají, naopak s ní ukončí spolupráci a ze dne na den jí vezmou možnost školení, které měla tak ráda. Navíc pro ni představovalo vítaný zdroj peněz.

Blanka se Luďkovi postaví a vytáhne své trumfy

Je navýsost jasné, že za přerušenou spoluprací stojí Luděk, jenž Blance tuhle práci kdysi zařídil. Luděk dal, Luděk vzal, tak jednoduché to je. Proč by se nepomstil, když může, pravda? Jenže to se přepočítal. Blanka za ním rozhodně nehodlá přilézt po kolenou, ba právě naopak! Když se sejdou v krámku, začne mu vyhrožovat, že ho protáhne bahnem.

Z minulosti na něj ví spoustu zajímavých věcí o jeho podezřelých pracovních aktivitách a on by si určitě nepřál, aby se o nich začala šířit. Stejně jako o tom, že ji znásilnil. Jestliže jí ale bude nadále házet klacky pod nohy, klidně to všem řekne! Když Luděk – nemaje žádnou jinou páku – vytáhne na Blanku právníky kvůli hypotéce, jen se mu vysměje. Nic mu nepodepsala, peníze mu dávat nehodlá, a pokud s tím chce jít k soudu, fajn. Neexistuje šance, že by takový spor vyhrál.

Linda Rybová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

A jak se to vlastně vyvíjí s Evženem?

Luďkovi tak poprvé dojdou slova, když se mu Blanka konečně neohroženě postaví. Řeč se mu ale rychle vrátí po příchodu Vandy, s níž si rád popovídá o tom, jak příšerná Blanka je a jak je svět nespravedlivý. Překvapivě Vandě nabídne, že jí zkusí sehnat práci překladatelky na komoře. Co za to asi bude chtít?

Evžen si zatím přijde k Blance pro podepsanou nájemní smlouvu. Následný rozhovor mezi nimi proběhne poprvé po dlouhé době v klidu a bez jakýchkoli hádek, zato s humorem. Ona mu řekne o přerušeném školení, ale zároveň přijde s nápadem – zařídit si tu práci sama na sebe. Evžena těší vidět ji tak odhodlanou. Že by jim přece jen ještě svitla naděje?

Zdroj článku:
  • autorský text