Peče celá země: Nahlédněte do zákulisí a vztahů soutěžících

Peče celá země: Nahlédněte do zákulisí a vztahů soutěžících
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Při vysílání odhaluje pořad Peče celá země spoustu zajímavostí o umění a povaze soutěžících a oblíbených chutí porotců i moderátorů. Ale ne všechno se na obrazovky vejde. Podívejte se pod pokličku soutěže na zajímavosti ze zákulisí.

Na zámku bydleli jen porotci a moderátoři

Závidíte-li soutěžícím krásné prostředí zámku Bon Repos, kde se pořád natáčel, nemusí vám to být tak líto. Soutěžící totiž spali na hotelu v Praze a do soutěžního stanu na zámek je vozili autobusem. Luxusní prostředí zámku tak bylo vyhrazené jen pro moderátory a porotce. Určitě to přispělo i k dodržení pravidla, že se porotci nesměli se soutěžícími mimo natáčení nijak bavit.

Natáčení jednoho dílu zabralo dva celé dny. Ti nejúspěšnější soutěžící tak strávili na zámku Bon Repos několik týdnů. Volno měli jen o víkendech.

Soutěžící neměli ponětí o čase

Pokud neoznámí minuty do konce moderátoři, soutěžící u svých úkolů vůbec netuší, kolik času jim právě zbývá. Podle pravidel neměli při práci povolené hodinky ani mobily. Museli tak spoléhat na nazkoušený postup v případě vlastních receptů a pokoušet se správně odhadnout čas, pokud šlo o technické výzvy.

Na úklid se vrhala armáda brigádníků

Mezi záběry na proces pečení a hodnocení je vidět znatelný rozdíl. Jakmile vstoupí do stanu porota, jsou pracovní desky krásně čisté a bez hor nádobí. To má na starost štáb pořadu. Konkrétně brigádníci, kteří ihned po dopečení do stanu naběhli a všechno nádobí umyli a uklidili. V této době také probíhalo focení a detailní natáčení vzniklých soutěžních výrobků.

Soutěžící často ani nestihli ochutnat, všechno spořádal štáb

Pořad Peče celá země 2 se natáčel od května do června roku 2021, tedy v době platných koronavirových opatření. Bez roušek tak mohli být jen soutěžící, moderátoři a porotci. Upečené dobroty pak dostal k dispozici štáb, od kterého si soutěžící museli po sundání roušek udržovat odstup – a tak na samotné soutěžící častokrát nic nezbylo. Asi stočlenný štáb vždy nejrychleji spořádal slané pečivo.