Pálava: Zázrak se nekoná. Pohasla poslední naděje, že by se seriál po vlažném začátku rozjel

Pálava: Zázrak se nekoná. Pohasla poslední naděje, že by se seriál po vlažném začátku rozjel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve spolupráci tří lidí, kteří se označili jako režiséři a čtyř umělců na psaní scénářů vzniklo dílo, které se vydává za komediální seriál. Jediná legrace je, že na to někdo dal peníze. Pokud si odmyslíte hezkou moravskou krajinu, potom nezůstane nic, co by stálo za cenu zkonzumované elektřiny.

Ani pátá epizoda nepřinesla nic, o čem by stálo za to přemýšlet. Buď se předháněli scenáristé nebo režiséři, kdo vymyslí nejnudnější dějovou linku a dokáže natočit epizodu o ničem, nebo byli na Pálavě příliš pohostinní lidé, a tak na natáčení nebylo moc času a když hořel termín, někdo vylezl ze sklípku, prošel se u vody nebo po vesnici a bylo hotovo.

Lokalita k natáčení byla vybraná pečlivě a její propagace je vlastně to jediné, co z projektu vzešlo. Herci si museli užít příjemnou dovolenou. Textu v seriálu moc není, vyhrávají zamyšlené pohledy postav. Zedníček se nemusel učit vůbec nic, protože huhlá tak, že mu stejně není rozumět. Táborský na tom byl ještě lépe, většinou jen stál nebo seděl a držel sklenici, ze které upíjel. Matonoha má jeden herecký projev a ten umí lišácky prodat. Ostříhat ho a zavřít do studia, možná by ani nebylo poznat, jestli běží Comeback nebo Pálava. Polívka měl zřejmě natáčení za humny, a tak proč si nevydělat nějakou tu kačku. Stačí jedno, dvě moudra za epizodu a je vyděláno.

O pětici mladých herců ani není co psát. Záhadou je, proč se Patrik Děrgel se svým vzhledem modela nesnaží uplatnit v nějakém zajímavém filmovém projektu a bere zoufalé role v seriálech. Výrazem sice připomíná utrápeného kokršpaněla, ale to Nicolas Cage také, a kam až to dotáhl! Po Ordinaci, která pomalu upadá v zapomnění, si s Pálavou moc nepolepšil.

Jaromír Dulava, zdroj: FTV Prima

Pátá epizoda má zřejmě být humorným soubojem mezi Popelkou a Hřebcem, kteří měli v plánu v jeden den pořádat dvě kulturní akce. Jediný, kdo si honorář zasloužil, byl Jaromír Dulava jako majitel louky, která měla posloužit jako parkoviště pro účastníky koncertu v kempu.

Za zmínku stojí i postava Elišky Fuksové, kterou si zahrála Nikola Moravčíková. Její postava sice nemá moc prostoru, ale jako jediná z mladých hereček je přirozená, svěží a sympatická. Zasloužila by si víc prostoru.

Ani krásné exteriéry nezakryjí odfláknutou přípravu. Letní Hřebcův kemp u vody je jako kdyby právě skončila sezóna. Kde jsou děti, koupání, grilovačky, kytary, táboráky? Prostředí nemá atmosféru. Nezůstaly peníze na kompars?

Zdroje článku: