Ordinace v růžové zahradě 2: Nejpřekvapivější kamenická love story je tady

Ordinace v růžové zahradě 2: Nejpřekvapivější kamenická love story je tady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Největším kamenickým nešťastníkem je, jak se zdá, bezhlavě zamilovaný a zoufalý Vilík. Po zklamáních, která mu život přinesl, konečně potkal Evu a věděl, že je to pro něj ta nejbáječnější ženská na světě.

Pro její štěstí byl dokonce odhodlaný nepřekročit hranici přátelství, a dokonce podváděné Evě pomáhal manželství dát do pořádku. Ale Vilík je také chlap, a když mu Eva skočila kolem krku, neuměl se stáhnout a prožil tak krátký románek, o kterém se mu nikdy ani nesnilo.

Jenže už druhý den bylo vše jinak a rozzlobená Eva dospěla k přesvědčení, že ji Vilík cíleně říkal lži a pletl se jí do života, aby ji nakonec dostal do postele. Neměla čisté svědomí, a tak pro ni bylo pohodlné hodit na někoho vinu. Vilík byl ovšem z jejího chování zaskočený, protože vždy dělal pro Evu vše s nejčistějšími úmysly, a pokud ji konečně o Jáchymovi říkal pravdu, bylo to především kvůli samotné Evě, aby ze sebe nenechala dělat hlupačku, o které si celý špitál šeptá, že ji její doktůrek při každé příležitosti podvádí.

Eva byla ovšem přesvědčená, že si manžel nasypal popel na hlavu a už bude jejich vztah jen o lásce.

Eva u Vilíka, zdroj TV Nova

Místo romance však přišel uragán, když Jáchym zjistil zásluhou užvaněného doktora Švarce, že se Eva s Vilíkem „tak trochu zapomněla“. V ten okamžik měl Jáchym pocit, že mu bylo ublíženo, a dokonce mu nejvíce vadilo, že se Eva vyspala s někým, jako je Vilík, který je podle něj beznadějný zoufalec. Jáchym se cítil ponížený, a když mu Eva obvinění z nevěry nevyvrátila, vmetl jí, jak ho ponížila tím, že mu nasadila parohy s nickou a že by to s kýmkoliv jiným pochopil, ale s ním ne!

I přes nepříjemnou situaci se Eva a Jáchym dokázali usmířit. Jáchym uznal, že Evě v minulosti ubližoval a že už chápe, jak se asi cítila. Slíbil, že už se na jiné ženské ani nepodívá a Eva mu to uvěřila. Ona na oplátku pro klid manželství měla vyhodit Vilíka z nemocnice, aby si Jáchym ponížení nemusel připomínat pokaždé, když se s Broučkem potká.

Eva a Vilík, zdroj: TV Nova

Vilík ovšem Evě vyhazov usnadnil a rozhodl se odejít z vlastní vůle. Neměl moc práce s obstaráním nového místa, a tak zrovna v okamžiku, kdy Evě přinesl výpověď, ona mu tiskla tu, kterou mu chtěla dát. I to ho zabolelo. Požádal ji, aby to u vedení zařídila tak, aby mohl odejít hned, protože na novém místě na Moravě má už za dva dny domluvený nástup.

Když mu přátelé z práce narychlo udělali malou rozlučku, Evě bylo trapně, omluvila se a zmizela z práce dříve, než původně plánovala. Měla domluveno, že se s Jáchymem potká v domě, který mají kupovat, a on vyjednal s makléřkou, že tam přespí. Eva měla i klíče, a tak chtěla manžela v budoucím domově překvapit.

To se jí určitě povedlo. Jen nebylo úplně zřejmé, kdo byl překvapený nejvíc. Jáchym s rozepnutými kalhotami v ložnici s makléřkou nebo Eva, která chtěla klidným večerem zahnat nepříjemné myšlenky na smutný konec jejího milostného dobrodružství.

Jáchym ji ale konečně dokázal, že měl Vilík pravdu, když se jí smál, že je naivní, pokud si myslí, že se její muž změní. A Eva se v ten okamžik, kdy se dívala na nevěrného manžela rozhodla. Ona přece miluje Vilíka!

A tak se na místě otočila a vydala se za mužem svého srdce, aby mu zabránila v odjezdu. To se jí nakonec podařilo za pomoci Švarce, který měl trochu černé svědomí, že Kalinovi vmetl v hádce, že je paroháč, čímž Evě způsobil dost nepříjemností a pro Vilíka to taky nebylo snadné.

Dočká se dobrácký tlouštík už konečně lásky, která ho nějak dlouho míjela? Vydrží Evě přesvědčení, že už Jáchyma ve svém životě nechce?

Eva a Vilík, zdroj: TV Nova

Zdroj článku:
  • autorský článek