Ordinace v růžové zahradě (1053): Alena dosáhne vrcholu, Radka je naopak na dně

Ordinace v růžové zahradě (1053): Alena dosáhne vrcholu, Radka je naopak na dně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový díl oblíbeného seriálu s názvem Já tě jistím se podrobně věnuje především byrokratickým postupům, kterým musí čelit Radka poté, co se rozhodla nenechat si svůj otřesný zážitek jen pro sebe.

Za jistých okolností se stává, že je žena nucena si hodně dobře promyslet, zda vůbec znásilnění bude hlásit. To brzy pochopila i Radka, která už začala litovat, že svůj příběh zveřejnila.

Netušila, že bude donekonečna muset podrobně popisovat nejhorší večer svého života a že bude od osob, které se případem zabývají, zcela otevřeně odsuzována. Co mohla čekat? Byla přece opilá, šla dobrovolně s mužem do jeho bytu a sundala si sama a dobrovolně tričko.

Naštěstí alespoň Vojta je na její straně. Zatím. Když se žhavý drb roznesl po nemocnici, Radka z toho u většiny lidí jako oběť nevyšla. Doktor Michal Renner je přece tak milý a pozorný. Táňa za něj dává ruku do ohně. Přece s ním žila a není to žádný násilník.

Nakonec už i doktor Valšík pochybuje o událostech, které mu Radka vylíčila. Renner na radu advokáta přesně ví, jak se chovat, aby byl on nevinná oběť, která se stala nástrojem pomstychtivé sestřičky, která si nevěru musela zdůvodnit znásilněním. Navíc jako doktor specialista je v kamenické nemocnici důležitější než zdravotní sestra. Tak to bylo i Radce nakonec naznačeno.

Ale Radka není jediný vděčný zdroj drbů. V nemocnici už není tajemstvím, že se doktor Kalina zapletl s Biankou a nejspíš jediná osoba, která ještě nic nezaslechla, je jeho naivní žena, která je přesvědčená o tom, že nevěru nikdy nepotká.

P. Pagáčová jako vrchní Kalinová, Zdroj: TV Nova

Alena Mázlová se tak trochu proti své vůli ocitla na skále, kterou s pomocí Ondry zdolala až na vrchol a byla na sebe patřičně hrdá. Nenadálý příjezd nejstaršího Mázlova syna Jakuba ji ale trochu komplikuje vztah s mladým milencem.

Měla by vztah přiznat, nebo ho i do budoucna tajit? Je to už půl roku, co je z jejího života Čestmír pryč, ale bude to pro lidi dost dlouhá doba na truchlení, aby mohla vyjít ven s čerstvým vztahem? A jak se vypořádá s kritikou věkového rozdílu?

 

Zdroj:

  • autorský článek