Ordinace v růžové zahradě: A je to venku. Rozdýchá Čestmír Alenin románek?

Ordinace v růžové zahradě: A je to venku. Rozdýchá Čestmír Alenin románek?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alena se sice stále nedostala k tomu, aby Čestmírovi řekla, že ji samotu pomáhal překonat zajíček, ale najednou to vyplynulo na povrch naprosto nečekaně, když děti vytáhly karty a přiložený papír se statistikami výher.

Alena pochopila, že už musí s pravdou ven. Možná čekala křik, možná výčitky, ale z chování manžela byla trochu zaskočená. Šel na vzduch a noční procházka se nějak protáhla.

Jenže klid, který Čestmír předstíral, mu dlouho nevydržel a při prvním kontaktu s Ondrou v nemocnici mu to dal pořádně „sežrat“. Možná mu vadilo víc to, že byl jedinou osobou v nemocnici, která o Alenině románku nevěděla.

A Ondrovi bylo hned jasné, že už to Mázl ví. Bohužel to pro něj představuje i problémy v práci a jak usoudil, kamenická nemocnice není dost velká. Když pochopil, že se nemá před naštvaným Mázlem kam schovat a že ustupovat může jen do určitého okamžiku, začal se pomalu smiřovat s tím, že bude muset asi co nevidět odejít.

Mázl pochopil, že románek pro Alenu ještě zdaleka neskončil, přestože ho o tom ujišťovala. Ve třech však žít nehodlá a Aleně to řekl.

Do nemocnice byla přijatá paní Šedivá, která zkolabovala na ulici. Táňa se tak znovu potkala s Budulínkem. Jenže setkání to nebylo úplně idylické. Šedivá z nemocnice honem spěchala domů, ale nebylo to proto, aby se mohla starat o svěřené dítě.

Táňa za dramatických událostí zjistila, že Šedivá nemá nemocná játra a cukrovku jen tak, ale že je alkoholička. A to není úplně nejlepší opatrovník pro malé dítě. Jenže přivolaní policisté nemohli dělat nic, protože v ten okamžik byla žena střízlivá. To, že měla u domu popelnici plnou lahví, policisté řešit nemohli. Po jejich odjezdu Táňa zůstala na ulici a slyšela, jak dítě v domě pláče. Měla o něj strach a nevěděla, komu jinému zavolat než Leošovi.

Tomu se to sice nehodilo, protože měl v nemocnici právě přednést, proč se znovu uchází o primariát. Nakonec se rozhodl, že práce není tak důležitá jako Táňa a odjel za ní.

Když se s Táňou vloupali do domu, Šedivá vesele popíjela a ani si nevšimla, že vedle ní už přes hodinu brečí dítě. Leoš poslal Táňu s dítětem pryč a jak vyplynulo z rozhovoru s Šedivou, problém s alkoholem už měla v době, kdy měla syna, a právě proto se přestali stýkat, když dospěl. Věřila, že by vnuk mohl být tou správnou motivací, aby se svým životem něco udělala, ale nezvládla to.

A jak to vypadá, o chlapečka bude usilovat Táňa, jen se nějak zapomněla domluvit o adopci s Leošem. Jak se k tomu asi postaví?

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek