Ochránce: Jak si povede Lukáš Vaculík v roli školského ombudsmana v novém českém seriálu

Ochránce: Jak si povede Lukáš Vaculík v roli školského ombudsmana v novém českém seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S novými seriály se s blížícím podzimem doslova roztrhl pytel, a tak nezbývá než doufat, že po tragickém letním televizním programu, se konečně bude na co dívat. Přiláká Lukáš k obrazovkám své fanynky?

Nový televizní seriál Ochránce vznikal pod produkčním dohledem Michala Reitlera, který je podepsaný pod populárními seriály jako je Most nebo Případy 1. oddělení.

Můžete se těšit na slibné herecké obsazení. Kromě Lukáše Vaculíka, který už si seriálovou práci vyzkoušel v krimi projektu Temný kraj, se divákům představí Vanda Hybnerová, Petra Hřebíčková, Miroslav Vladyka, Jan Čenský, Barbora Kodetová, Martha Issová, Pavel Řezníček nebo Jaroslav Plesl.

Seriál má podle ČSFD premiéru 5. 9. 2021 na obrazovce ČT. Půjde celkem o 10hodinových epizod, ve kterých bude Lukáš Vaculík v roli Aleše Pelána, který bude ve školním prostředí řešit nejen problémy žáků, ale i učitelů a rodičů.

Aleš Pelán byl úplně obyčejný učitel na jedné střední škole. Stále více si však uvědomoval, že v prostředí, kde se pohybuje, chybí nestranná autorita. V okamžiku, kdy sám čelí nařčení, že udržuje nevhodné vztahy se studentkami a jeho kolegyně se musí bránit šikaně ze strany svých žáků, rodí se myšlenka „ochránce práv“ pro všechny, kteří tvoří toto specifické a citlivé prostředí. Úkolem Aleše Pelána bude najít spravedlivé řešení pro všechny a často tak bude čelit poněkud vzdorovitému a nepružnému systému a zvyklostem. Jako první člověk v této pozici bude připravovat prostředí pro své následovníky.

Seriál divákům přinese 10 skutečných příběhů, které se odehrály v českém školství. Režie seriálu se ujala Tereza Kopáčová (na úvodní fotografii s Lukášem Vaculíkem) a Tomáš Mašín. Scénář vytvořili Tomáš Feřtek, Matěj Podzimek a Michal Reitler.

O své postavě Lukáš Vaculík prohlásil:

Je sebevědomý, chvílemi trochu arogantní. Chce ale pomáhat. Za jednotlivými případy se nejezdí ukazovat, ale opravdu chce pomoct věci napravit.

Lukáš také dodal, že by si lidé měli uvědomit, že tato funkce v reálném školství opravdu existuje a je zde pro všechny, kteří potřebují pomoc.

Zdroj: