Další dávka novinek ze ZOO: Oslavu Sidonie zpestřil had, který se přišel předvést, ale Adam z uprchlíka dokázal udělat zlatý hřeb večera

Další dávka novinek ze ZOO: Oslavu Sidonie zpestřil had, který se přišel předvést, ale Adam z uprchlíka dokázal udělat zlatý hřeb večera
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sid a Adam už si zvykli na společné soužití, ale když je hned po ránu přepadli rodiče Sid, byli trochu zaskočení. Co se asi stalo? Naštěstí to nebyla žádná rodinná katastrofa, ale babička má dělat snobský večírek pro své přítelkyně, a tak Eduarda napadlo, že by se do organizace mohla zapojit Sid.

Hlavně pro Adama by to mohla být vzácná příležitost, jak se před zatrpklou fúrii předvést a alespoň trochu starou dámu přesvědčit, že není takový kriminální živel, za jakého ho považuje. Když si babča umanula, že chce ukázat kamarádkám svůj sponzorovaný objekt, tak by toho Sid s Adamem mohli využít.

Roklová nebyla proti, když se Sid nabídla, protože organizace párty je to poslední, na co má v poslední době pomyšlení. Problém byl jen v tom, že Sidonie chtěla večírek ve venkovním prostoru a podle počasí to nevypadalo moc nadějně. Sid navrhla infocentrum, ale to se Roklové pro takovou nóbl párty moc nezdálo. Jenže žádný jiný prostor k dispozici nebyl. Tedy, alespoň to tak vypadalo. Sid slíbila, že se o vše postará.

To netušila, že Marek jí občerstvení neudělá, protože rodina řeší smrt Karly, Vojta moc nefunguje a on tak ze dne na den nemohl stihne vše připravit. Tak nakonec padla volba na místní kantýnu. Brázda se vytáhl a sehnal známou cukrářku, která vystupuje i v televizi a dámám by mohla předvést něco ze svého umu. Vlastně vše vypadalo skvěle, až do okamžiku, než vybuchl sporák v kantýně a než jedna z podivných bytostí, trávící život v infocentru, zničila cukrářskou výzdobu známé hvězdě. Ta se urazila a odjela.

Vše nakonec na poslední chvíli zachraňoval Adam, který vzal Sidonii do africké expozice, dámám nabídl etnickou kuchyni a vykouzlil příjemnou atmosféru. Trochu vzrušení přinesl na večírek zatoulaný had, ale i z toho nakonec dokázal Adam udělat zábavu.

Vlastně se všechny dámy královsky bavily, až na jednu. Není těžké uhodnout, kdo měl pořád nějaké námitky. Už i společnice Sidonie si všimly, že je jejich hostitelka vůči fešákovi a vnučce trochu zaujatá. Na Adamovi mohly oči nechat a dostal i několik nabídek, kdyby mu to se Sid neklaplo.

Adam si ze zatvrzelé Sidonie vcelku nic nedělal, ale Sid to hodně mrzelo, že babička neocenila jejich úsilí. Sice oslavu pochválila ale jasně dala najevo, že Adama do rodiny nepřijme.

Ještě pozdě večer Eduard mladým lidem po telefonu vysvětloval, že musí být trpěliví, protože staré dámě vždy trvá, než si zvykne na situaci, kdy věci nejsou úplně podle jejich představ. Ale zvykne si vůbec někdy?

Zdroje článku: