Malá ochutnávka novinek z Netflixu, které se objeví příští týden

Malá ochutnávka novinek z Netflixu, které se objeví příští týden
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po několika odkladech vzniklo pokračování erotického thrilleru o italském mafiánovi, který se rozhodl získat si pozornost ženy netradičním způsobem. Pro fanoušky napětí přichází krimi s politickým podtextem a romantické duše potěší další dokument o ikoně ženskosti – řeč je o Marilyn Monroe.

365 dní: Ten den (365 Days This Day)

  • Polsko, 2022, erotický thriller, od 27. dubna

Pokračování kontroverzního polského erotického thilleru je na světě. Režiséři Barbara Białowąs a Tomasz Mandese vychází z druhého románu trilogie Blanky Lipińské. Ve filmu se opět objeví Anna Maria Sieklucka, Magdalena Lamparska a Michele Morrone.

Natáčelo se v Polsku a v Itálii, ale projekt měl kvůli COVID-19 velké zpoždění.

Laura a Massimo jsou zpět a žhavější než kdy dříve. Ale nový začátek znovu sjednoceného páru komplikují rodinné vazby Massima a tajemný muž, který vstoupí do Lauřina života, aby si za každou cenu získal její srdce a důvěru.

Předchozí film 365 dní, který je rovněž na Netflixu, si vysloužil označení „polských padesát odstínu šedi“. Autorka knižní předlohy tvrdí, že příběh z 85 % vychází ze skutečných událostí. Na Netflixu se několik týdnů držel v 90 zemích v TOP 10.

Na druhé straně byl ale také hodně kritizovaný za urážlivé chování k ženám, romantizaci Stockholmského syndromu a znásilnění.

Silverton v obležení (Silverton Siege)

  • Jihoafrická republika, 2022, krimi thriller podle skutečné události, od 27. dubna
scéna z banky, zdroj: Netflix Media Center

Je 25. ledna 1980 a trojice bojovníků za svobodu se vydává sabotovat sklad benzínu. Tam na ně ale čeká policie a spustí se zuřivá a smrtící honička, při které hledají úkryt. Nakonec se uchýlí do banky v Pretorii. Tam s nimi je i 25 zadržovaných civilistů.

Trojici je jasné, že situace se nevyvíjí v jejich prospěch, a tak si začnou klást celou řadu podmínek. Kromě peněz a letadla k bezpečnému úniku chtějí také propuštění Nelsona Mandely.

Po sérii vyjednávání do banky vtrhla policie. Ta útočníky zneškodnila, ale v prostoru došlo k výbuchu granátu a ke ztrátám na životech civilistů. Mnoho lidí utrpělo vážná zranění.

Tajemství Marilyn Monroe (The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes)

  • USA, 2022, dokument, od 27. dubna

Tragická smrt hollywoodské ikony Marilyn Monroe po desetiletí plodila spiknutí a fámy, které často zastiňovaly její talent a důvtip. Tím, že se spojily její poslední týdny, dny a hodiny prostřednictvím dosud neslyšených nahrávek těch lidí, kteří ji znali nejlépe, tento dokument osvětluje více z jejího okouzlujícího, ale komplikovaného života. Nabízí nový pohled na onu osudnou noc.

Zdroj článku: