Bude nová Popelka pro české diváky stejně magická, jako původní verze?

Bude nová Popelka pro české diváky stejně magická, jako původní verze?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Legenda české kinematografie a český národní poklad, pohádka Tři oříšky pro Popelku, se dočkala nového zpracování. Podle scénáře Františka Pavlíčka a Václava Vorlíčka vznikla zbrusu nová pohádka, která je nejen v České republice spjata s obdobím Vánoc.

Oblíbený příběh, který těší diváky už od roku 1973, je velice oblíbený například v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Švédsku, Norsku, ale i v takové kulturně rozdílné zemi, jako je Japonsko, tak přichází od norských filmařů, kteří po dlouhém vyjednávání získali práva k projektu.

Zdroj: Lukáš Černoch / Bontonfilm

Severská pohádka Tři přání pro Popelku tak vypráví úplně stejný příběh jen s krajinou více ponořenou do bohaté sněhové pokrývky. A ještě něco je jinak, Norové nemají mladou Libušku Šafránkovou. V roli Popelky se představí norská hudební hvězda Astrid S (25). V jedné z vedlejších postav potom poznáte „Tormunda z Hry o trůny“, tedy herce Kristofera Hiujua. Českému divákovi bude možná chybět i hudba Karla Svobody a píseň Karla Gotta.

A co si o svých šancích na úspěch myslí samotná hvězda, co ztratila střevíček?

Dostat příležitost a privilegium hrát Popelku v nové verzi Tři oříšky pro Popelku je prostě sen. Celé moje dětství jsem se každé Vánoce dívala na původní českou Popelku, neboť u nás v Norsku se stala součástí vánočních tradic. Je to role, ke které člověk přistupuje s maximální pokorou. Popelku a její příběh mám moc ráda a doufám, že lidé budou chtít naše nové zpracování vidět a bude se jim líbit,

říká herečka, která se na roli poctivě připravovala a trénovala jízdu na koni a lukostřelbu.

Režisérkou nové pohádky je Cecilie A. Mosli. Natáčelo se ve skanzenu Maihaugen u Lillehammeru v Norsku. Do kin bude novinka uvedena den před Štědrým dnem.

Kromě důvěrně známého příběhu tvůrci nabízí novou velkolepou kostýmní výpravu, scenérie nefalšované norské zimy s divokými zasněženými hvozdy a samozřejmě tajemný a přitažlivý svět kouzel.

 

Zdroj:

  • Press Bontonfilm