Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / IV. část

Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / IV. část
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sci-fi v animované podobě s praštěnou rodinkou a roboty, mafiánská sága s plejádou slavných herců, které diriguje Martin Scorsese, a nakonec film plný hudby o jedné z hudebních hvězd současnosti a její cestě k úspěchu – to je dnešní tip z lednové nabídky.

Rodina na baterky

USA, 2021, animovaný film, hodnocení 78 %, český dabing

Dobrodružství a humor nabízí rodinný film v režii Michaela Riandy a Jeffa Rowea.

Rodina na baterky je veselé dílko plné vizuálních nápadů. Poznáte sympatické hrdiny a emotivní příběh. Celý film je parádní relax a diváci jej hodnotí jako jeden z nejnápaditějších a nejvtipnějších animáků za poslední roky. Kromě praštěné rodinky Mitchellů si užijete dva roboty, ale celé je to především o tom, že za každých okolností záleží nejvíce na rodině a na jejím zázemí.

V českém znění vás budou bavit: Kristýna Skružná, Bohdan Tůma, Petra Hobzová, Oldřich Hajlich, Jan Škvor, Jitka Moučková, Filip Švarc, Petr Gelnar, Martina Kechnerová.

Irčan

USA, 2019, kriminální drama, hodnocení 75%, český dabing

Film Martina Scorseseho je mistrovským dílem, které se zařadilo mezi filmové skvosty, jako je Kasino nebo Mafiáni. Tři a půl hodiny trvající kriminální drama spojuje Scorseseho s jeho oblíbenými herci –⁠ Robertem De Nirem, Joe Pescim a Harveym Keitelem. Vůbec poprvé režisér spolupracuje Al Pacinem. Film se inspiroval knihou Charlese Brandta a jde o mafiánský epos zachycující život Franka „Ira“ Sheerana, který se z válečného veterána stal řidičem zločinecké rodiny a poté i jedním z nejvýznamnějších lidí mafiánského světa.

Homecoming: Film od Beyoncé

USA, 2019, dokument, hodnocení 70 %

Tento film definuje kariéru Beyoncé Knowles-Carter a nejde o obyčejný dokument. Spolu se slavným vystoupením na festivalu Coachella v roce 2018 dokument přináší pohled do zákulisí a také ukazuje cestu, kterou Byoncé prošla a která z ní udělala legendu.

Homecoming byl vydán s velkým ohlasem u kritiků a několik publikací jej označilo za jeden z největších koncertních filmů všech dob. Film získal cenu jako Nejlepší hudební film na 62. výročním udílení cen Grammy.

 

zdroj: