Netflix plánuje pro svůj megahit největší a nejdražší seriálové finále všech dob

Netflix plánuje pro svůj megahit největší a nejdražší seriálové finále všech dob
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix utratil opravdu rekordní částku za nové epizody „Stranger Things“. Rozpočet 4. sezóny je jeden z nejvyšších vůbec, a dokonce zdaleka převyšuje rozpočet poslední sezóny „Hra o trůny“. Proto má být i finále seriálu ještě epičtější než cokoliv, co jsme zatím viděli.

Takový rozpočet se nevídá

4. sezóna „Stranger Things“ má být tak velká a epická, jako nikdy nebyla žádná jiná sezóna populárního sci-fi seriálu na Netflixu. To nám aspoň slíbili tvůrci tohoto pořadu Matt a Ross Dufferovi. Podle zprávy v americkém Wall Street Journal se tento plán odráží i v produkčním rozpočtu: Nadcházející sezóna „Stranger Things“ prý stála kolem 30 milionů dolarů – a to za epizodu.

Celkový rozpočet na 4. sezónu, která se skládá z devíti epizod, je tedy neuvěřitelných 270 milionů dolarů. Pokud by „Stranger Things“ byl film, stačilo by to k tomu, aby se stal 9. nejdražším filmem všech dob. Přesto bychom to ale měli srovnávat s dalšími seriály.

Seriál nebo film?

Jako žádný jiný seriál si Hra o trůny vybudoval svou velikostí a enormní produkcí označování „Blockbusterový seriál“. Ale ve srovnání se „Stranger Things“ se i dračí epos může jít zahrabat. Každá epizoda poslední sezóny „Hra o trůny“ stála pouhých 15 milionů dolarů.

Rozpočet nových epizod patří k nejvyšším všech dob – co se týče seriálů žádný další nesáhne na paty novým dobrodružství kolem dětí z Hawkins. Pokud jde o výrobní náklady, měli bychom to už porovnávat s velkými Hollywoodskými filmy, například se Star Wars 7 (245 milionů) či Avengers: Infinity War (300 milionů). Když tedy 27. května 2022 začne 4. sezóna „Stranger Things“, není úplně jisté, zdali se budeme dívat na seriál nebo na několikadílný film.

Zdroje článku: