Umí péct bagety, mají lahodnou kuchyň a nikdo není tak romantický jako oni. Nejlepší filmy z Francie

Umí péct bagety, mají lahodnou kuchyň a nikdo není tak romantický jako oni. Nejlepší filmy z Francie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O Francouzích se říká, že se již narodili s romantickými geny. Přece jen jsou především v amerických filmech zobrazeni jako lamače srdcí a svůdní atraktivní milenci. Proto bychom se měli kouknout na tyto francouzské romantické filmy.

(K)lamač srdcí (2010) – 71 %

„(K)lamač srdcí“ je romantická komedie o okouzlujícím chlápkovi jménem Alex, který provozuje firmu se specializací na rozchody, rozvody a jakékoliv další ničení romantických vztahů za použití všech nezbytných prostředků. Když je Alex najat bohatým mužem, aby zabránil své dceři provdat se za muže, kterého neschvaluje, nastanou komplikace a věci se vůbec nevyvíjejí podle očekávání.

Tato povedená komedie s Romainem Durisem a Vanessou Paradisovou v hlavních rolích je opravdu zábavný film, který se odehrává převážně v Monaku.

Jules a Jim (1962) – 82 %

Jules a Jim jsou dobří přátelé, kteří se zamilovali do stejné svobodomyslné a okouzlující ženy vedoucí bohémský životní styl (hraje ji Jeanne Moreauová). Milostný trojúhelník, který se odehrává v době první světové války, je plný jisker a vyvolává napětí a drama, které nakonec vede k tragickému konci.

Tento film není jen kvůli romantice must see, ale také kvůli jeho kinematografii a skvělému soundtracku, který časopis Time označil za jeden z 10 nejlepších soundtracků všechdob. Tento film má dokonce jednoho velmi nečekaného příznivce: podle vlastních slov je to nejoblíbenější film profesora Stephena Hawkinga.

Paraplíčka ze Cherbourgu (1964) – 69 %

„Paraplička ze Cherbourgu“ je pokračováním filmu „Lola“ z roku 1961 a vypráví příběh Geneviève, dívky, která prodává deštníky se svou matkou v obchodě v Cherbourgu. Když je její milenec Guy odveden do války, učiní Geneviève dramatické rozhodnutí, která navždy změní jejich životy.

V tomto hudebním filmu hraje také Marc Michel, který si zopakoval svou roli Rolanda (z Loly) a Catherine Denevueová ztvárňuje statečnou Geneviève.

Zdroje článku: