„Monster: The Jeffrey Dahmer Story“ – Když sériový vrah dostane vlastní seriál na Netflixu

„Monster: The Jeffrey Dahmer Story“ – Když sériový vrah dostane vlastní seriál na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál „Monster: The Jeffrey Dahmer Story“ vypráví příběh známého sériového vraha v strhující desetidílné limitované sérii, kterou vytvořil Ryan Murphy. Scénář napsali sám Murphy spolu s Ianem Brennanem (Glee, Ratchedová, Scream Queens) a Davidem McMillanem (Lucifer, Ospalá díra).

Kdo přesně byl Jeffrey Dahmer a jaký bude seriál?

Jeffrey Lionel Dahmer, známý jako Milwaukee Cannibal nebo Milwaukee Monster, byl americký sériový vrah, který v letech 1978-1991 zavraždil a rozřezal 17 mužů či mladých chlapců. Většina z nich patřila mezi různé menšiny, někteří byli dokonce nezletilí. Většina vražd zahrnovala také nekrofílii a kanibalismus. Ačkoli mu byla diagnostikována porucha osobnosti, schizofrenie a psychotická porucha, byl odsouzen za 16 vražd. Podle soudu přesně věděl, co dělal. Ve vězení byl spoluvězněm zabit, když mu bylo 34 let.

Magazín Deadline se domnívá, že „Monster“ bude ukazovat příběh Dahmera během 60., 70. a 80. let a skončí Dahmerovým zatčením v roce 1991. Také se očekává, že tento seriál bude mít více psychologický přístup než jiné adaptace Dahmerova příběhu.

I když je děj seriálu založen na skutečných a dobře dokumentovaných událostech, nemůžeme očekávat zcela věrné vyprávění pravdy, protože téměř ve všech produkcích založených na skutečných příbězích se věci mění a „vylepšují“ pro dramatické účely.

Kdo ztvární krvelačného vraha?

V březnu 2021 bylo potvrzeno, že titulní roli bude hrát dlouholetý spolupracovník Ryana Murphyho Evan Peters. Peters se objevil v mnoha Murphyho seriálech, jako třeba v „American Horror Story“ nebo „WandaVision“. Mimo Peterse se můžeme těšit na držitele ceny Emmy Richarda Jenkinse a na Penelope Ann Millerovou. Ti ztvární rodiče Dahmera.

Další důležitou roli převezme Niecy Nashová, která si zahraje Glendu Clevelandovou, sousedku Dahmera, která mnohokrát zavolala policii i FBI, aby je upozornila na Dahmerovo nevyzpytatelné chování. Velmi důležitou součástí obsazení bude Shaun Brown, který ztvární Dahmerovu poslední zamýšlenou oběť. Té se totiž podařilo uprchnout a zavolat policii.

Nový seriál by se měl objevit na Netflixu na jaře 2022 a fanoušci skutečných zločinů se mají rozhodně na co těšit.

Zdroj: