Linda Rybová z Ordinace v růžové zahradě vyměnila úbor sestry za plášť zubařky

Linda Rybová z Ordinace v růžové zahradě vyměnila úbor sestry za plášť zubařky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Linda Rybová je mezi rybkami skutečně jako doma – diváky okouzlila už v baladě Vodník nebo v pohádce O léčivé vodě. Kromě toho uspěla jako zdravotní sestřička v Ordinaci v růžové zahradě a nyní září v seriálu Ulice. Kde jinde ji můžeme vídat?

V Ordinaci si zahrála se svým skutečným partnerem

Linda Rybová se narodila 15. října 1975 v Praze, kde také vystudovala balet a herectví na konzervatoři. Její vstupenkou do světa filmu se stala role hlavní hrdinky v baladě Vodník z Erbenovy Kytice. Za vedlejší roli v dalším snímku Tmavomodrý svět byla nominována na ocenění Český lev. Ztvárnila celou řadu televizních rolí, zejména v pohádkách, např. Čarodějky z předměstí (1990), Anička s lískovými oříšky (1993), O Ječmínkovi (2003) aj.

V roce 2020 také zazářila v krásné pohádce Jána Sebechlebského O léčivé vodě coby laskavá a spravedlivá Paní vod a pramenů. Dlouhou dobu však byla Linda Rybová známá především jako Kamila Váchová z Ordinace v růžové zahradě, kde si jejího nevěrného manžela Pavla zahrál její skutečný muž David Prachař (62). S ním si ve skutečném životě skvěle rozumí a vychovávají spolu tři děti.

Vzpomínáte si, kdo byla Kamila Váchová?

Když v roce 2005 zavítala na obrazovky první epizoda Ordinace v růžové zahradě s názvem „Tu hezčí, prosím“, platila za hlavní hrdinku tehdy nového seriálu Kamila Váchová. Krásná a milá zdravotní sestra pracující v gynekologické ordinaci si prošla peklem, když ji podvedl manžel Pavel (David Prachař). Jejich rozchodem utrpěl i Kamilin syn Martin (Oliver Cox), který Pavlovi konečně začal říkat táto a pak o něj přišel. Pochopitelně ho nenadchlo ani to, když si máma našla novou nečekanou lásku v pohledném a na prvním pohled suverénním doktorovi Michalu Šebkovi (Roman Zach). Toho pacientky naprosto zbožňují. Dveře ordinace si nechává otevírat s typickou flirtující hláškou „Tu hezčí, prosím!“ Ani ta největší láska však někdy nedojde šťastného konce.

Přestože diváci Kamile a Michalovi fandili, jejich cesty se nakonec rozešly. Ona se vrátila k Pavlovi, s nímž měla dceru Pavlínku, a on si také našel novou přítelkyni, s níž si pořídil dokonce dvojčata. Stejně jako mnoho jiných postav i Kamila a Michal seriál po čase opustili. Život jde ale dál a Ordinace také…

Linda Rybová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ze sestřičky v Ordinaci zubařkou v Ulici

Rybová účinkovala v mnoha dalších filmech (Andílek na nervy, Jak básníci čekají na zázrak, Bajkeři, Láska na špičkách aj.) a seriálech (Ohnivý kuře, Dáma a král, Božena ad.). V současnosti ji nejčastěji vídáme v Ulici, kde hraje zubařku Blanku Volákovou, jež miluje klasickou hudbu a s oblibou cvičí jógu. Má syna Adama a dceru Kristýnu a do Prahy se přestěhovala z Jihlavy, aby unikla zradě nevěrného manžela Luďka. Ten, jak víme, ji do Prahy následoval poté, co od nové milenky dostal košem.

Blanka ale prošla velkým trápením nejen kvůli němu, nýbrž i zásluhou dcery, která se zamilovala do drogového dealera Denise. Úlevu nacházela Blanka v alkoholu, kvůli čemuž později krachl i její nový vztah s Evženem. Aktuálně žije abstinující alkoholička opět s manipulátorem Luďkem, jenž si na ni vymyslel další pořádnou bombu – chce rodině postavit nový dům a odstěhovat se z Prahy. Snad to pro Blanku dobře dopadne.

 

Zdroje: