Lenka Drápalová z Ulice zasáhla nejen do rodiny Hejlových

Lenka Drápalová z Ulice zasáhla nejen do rodiny Hejlových
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Škola k seriálu Ulice patří od prvního dílu. Jednou z učitelek zde byla i Lenka Drápalová, která se později stala ředitelkou. Její seriálový život se usadil vedle Jardy Hejla, se kterým mají dvě děti a bydlí kousek za Prahou.

 Cesta Ulicí však pro ni také nebyla snadná, prošlo jí životem několik mužů a ani s Jardou to nebylo vždycky jednoduché.

Škola 

Zpočátku byla pouze řadovou učitelkou českého jazyka a výtvarné výchovy, kterou vedla v profesním životem také Miriam Hejlová. Stala se jí přítelkyní, rádkyní, a nakonec i tchýní. Poté povýšila na post ředitelky, na kterém svou učitelskou éru i ukončila. Stala se součástí skandálu, který zahýbal celou Ulicí

Dům pana Peška 

Jejím domovem byl v ulici hlavně dům pana Peška. Bydlela v garsonce, pak po návratu v bytě po Jordánových. Spodní byt, který obýval Marek Stránský, navrhla sama v době, kdy se věnovala nejen interiérovému designu.  

Muži 

Petr Boháč byl dobře situovaný ředitel Království hraček, který měl jednu velkou chybu. Byl ženatý, a tak jeho vztah s milou učitelkou Lenkou neměl žádnou velkou budoucnost.  

Karel Stránský jako úspěšný lobbista dobře věděl, jak na Lenku a jejich románek vypadal, že bude opravdu trvanlivý. Bohužel Lenka začala pomýšlet na posun ve vztahu směrem ke svatbě a rodině. Zde se jejich cesty rozešly, protože Karel nechtěl vztah svázat do manželství. Navíc to poslední, co by chtěl, by bylo založení rodiny. Lenka ale začala cítit potřebu stát se také matkou.  

Ben Vojtíšek byl proti Lence zajíc, nejspíš i proto se z krátkého poblouznění nevyvinulo nic zajímavého.  

Jarda Hejl se o Lenku dlouho ucházel. I Miriam byla šťastná, když se ti dva opravdu dali dohromady, lepší ženu si pro Jardu nemohla přát. Jejich idylku málem navždy zničila sama Lenka, když byla Jardovi nevěrná s kolegou tělocvikářem Hynkem Urbanem. Tehdy došlo, k již zmíněnému skandálu, kdy se její drobná aférka s Hynkem propletla s těhotenstvím studentky Gábiny Pumrové. Otcem jejího dítěte byl právě Hynek. 

Na vztah Lenky a Jardy to mělo i pozitivní dopad. Když otec Gábiny Radek Mastný začal řešit celou kauzu v bulváru, Jarda se za Lenku postavil a sám pak čelil potížím za to, že Mastného napadl. Ukázal zde nejen, že je mužem činu, ale také že nehodlá nikoho nechat, aby na Lenku házel špínu.  

Jeho odjezd za prací do Mnichova se časově kryl s dobou, kdy Lenka poprvé otěhotněla. Ke spokojenosti jim nic nechybělo. Po návratu do Čech, těsně před chystanou svatbou Jarda Lenku podvedl. Byť pod vlivem alkoholu, ale stalo se. A mladičká Markéta doufala, že Jarda skončí u ní napořád. To se však nestalo a Lenka odpustila Jardovi stejně jako kdysi on jí.

Došlo na svatbu i druhé dítě a až na malé Jardovo zaváhání s Janou, které ale vlastně dobře dopadlo, je jejich vztah naprosto normální. Idylku občas vystřídá nějaká hádka, ale jinak snad ti dva konečně našli to správné štěstí. 

Rodina 

Matku Lenky si zahrála Vilma Cibulková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Lenky rodina byla vždycky trochu tajemstvím. Ona sama zasáhla do životů hned několika lidí v Ulici, ale její matka, jako jediná zástupkyně její vlastní rodiny, přinesla daleko větší pozdvižení. 

Ivana Drápalová se v Ulici zjevila naprosto nečekaně a Lenka byla hodně překvapená. Svou matku totiž léta neviděla a teď jim najednou vtrhla do života jako velká voda rozhodnutá vše napravit. S celou rodinou se opravdu dokáže sblížit, najde dokonce i lásku u sympatického Henryho, který byl spjat s hospodou U Jindřicha.

Její konec v seriálu byl dramatický ještě víc než příchod. V hádce s Klárou Peškovou jí shodí ze schodů a Klára zemře. Vyšetřování její smrti je dlouhé a jedním z podezřelých je i Jarda Hejl. Ivana se nakonec přizná a přijme trest. 

Lenka Drápalová prošla mnoha životy svých sousedů z Ulice, ale vždy byla kladnou postavou. Rozumná žena, která touží potom, po čem touží téměř všechny ženy.

Najít lásku, mít hodného muže a krásné děti. A musíme říct, že Lence Drápalové se to podařilo. 

Zdroje: