Láska na špičkách: Pohodová rodinná komedie na nedělní večer, v níž hraje dětská hvězda Valentýnka Bečková

Láska na špičkách: Pohodová rodinná komedie na nedělní večer, v níž hraje dětská hvězda Valentýnka Bečková
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Děj filmu plného romantiky je zasazen do malého městečka na Broumovsku. Pečlivě vybraná krajina podtrhuje atmosféru filmu. Hlavní hrdinka Tereza, bývalá primabalerína Národního divadla, musela po úrazu předčasně ukončit kariéru, a to ovlivnilo život celé rodiny.

S manželem Petrem a sedmiletou dcerou se stěhuje do opuštěného mlýna, který zdědila po babičce. Tereze se na venkově líbí, a dokonce i Maruška je v novém prostředí spokojená. To se však nedá tvrdit o Petrovi, který se chytá každé příležitosti, aby mohl odjet do Prahy.  

To udělá i v okamžiku, když začne hořet stará stodola u mlýna, kam si v noci Tereza při svitu svíček zašla trochu neuváženě zatančit. Od svíček stodola chytla. K požáru přispěchala posádka místních hasičů s náčelníkem Edmundem Šplíchalem. 

Během hašení se Tereza lépe seznamuje s Edmundem a je jasné, že sympatie jsou na obou stranách. Dokonce i Maruška si hasiče oblíbila. Terezu však čekají těžké časy. Musí se vyrovnat s tím, že Petr už se na venkov z Prahy vrátit nechce.  

Tereza měla v plánu stodolu využívat jako provizorní zkušebnu a vyučovat balet děvčátka z blízkého městečka. Požár jí plány trochu zkomplikoval, ale Edmund se nabízí, že zkusí nějaký vhodný prostor najít.  

Filmová Tereza s dcerou Maruškou
Filmová Tereza s dcerou Maruškou. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vladimír ze sousedství, který byl také hasičem, pořádá oslavu narozenin, a kromě hasičů zve i Terezu. Domlouvá chlapům, aby Tereze pomohli s úklidem stodoly, protože ve mlýně zůstala sama.  

To se ale mění v okamžiku, kdy Petrovi začne rodina chybět a vrací se na venkov. Edmund na něj narazí, když nese Marušce zaběhnutého kocoura, který jí chyběl tak moc, že skoro onemocněla.  

Najde se i nová zkušebna a rozbíhají se zkoušky. Tereza dostane nápad, že spolu s děvčaty by na soutěž mohla nacvičit společné vystoupení dětí a otců. Počáteční rázné odmítnutí se po čase změní v souhlas a začínají cvičit všichni společně. Dokonce i Petr chce vystupovat s Maruškou, aby dokázal, že je pro něj rodina důležitá. Jen pozapomněl, že má v Praze milenku, kterou je Terezina kamarádka Katka. 

Ani s Edmundem to Tereza nemá jednoduché. Urostlého hasiče pronásleduje bývalá přítelkyně Zuzana.  

Mladá žena chápe, že dát si do pořádku život bude ještě větší dřina než vítězství ve vysněné taneční soutěži.  

V režii Petra Zahrádky se můžete těšit na Vicu Kerekes, Ondřeje Veselého, Valentýnu Bečkovou, Jiřího Havelku. Leoše Nohu, Jakuba Koháka, Igora Chmelu, Tomáše Jeřábka, Roberta Mikluše, Jitku Schneiderovou, Lindu Rybovou, Janu Strykovou nebo Bohumila Klepla. 

Zdroje článku:
  • Preskitt TV Prima,
  • autorský text