Má Iva Kubelková šanci vyhrát soutěž Tvoje tvář má známý hlas?

Má Iva Kubelková šanci vyhrát soutěž Tvoje tvář má známý hlas?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V neděli 27. února 2022 se po roční pauze znovu objeví na televizních obrazovkách úspěšný soutěžní pořad Tvoje tvář má známý hlas. Odstartuje svou devátou řadu a my se opět budeme setkávat s osmicí zbrusu nových aktérů a týden co týden sledovat jejich boj o post nejvyšší.

Jednou z účinkujících bude i charismatická majitelka dlouhých nohou a oslnivého úsměvu, Iva Kubelková.

Vítězství jako dárek k půlkulatinám

Týden před samotným vyvrcholením této řady, jejíž finále je naplánováno na 15. května 2022, oslaví Iva Kubelková své 45. narozeniny. Bude vítězství v tomto projektu důvodem k dvojnásobné oslavě? Dokáže porazit i svou kamarádku a zpěvačku se značným hlasovým rozsahem, Moniku Absolonovou? Vyloučené to rozhodně není, Iva totiž může velmi překvapit!

Od modelingu k hudbě

Iva Kubelková vyrůstala v muzikantské rodině. I když je především moderátorkou a herečkou, hudba je její celoživotní srdeční záležitostí. Někdejší modelka a vicemiss z roku 1996 v minulosti absolvovala soukromé hodiny zpěvu a také se věnovala hře na klavír. Nazpívala několik cover verzí známých skladeb, mezi nimiž jednoznačně kralovala úžasná píseň „Co mi dáš“ od paní Hany Hegerové. Na hudební pódium se poprvé postavila před šesti lety a i přes velkou trému zvládla toto vystoupení na jedničku.

První hudební album Ivy Kubelkové

V roce 2020 nazpívala své debutové album s názvem „Jak moc mě znáš“. S myšlenkou na vlastní desku si pohrávala již delší dobu. Ke spolupráci požádala ostřílenou hudební legendu, bývalého člena Pražského výběru či skupiny Stromboli a zároveň jednoho z nejlepších českých kytaristů, Michala Pavlíčka. A byla to trefa do černého! Ačkoliv na první dvě Michalovy melodie čekala celého půl roku, trpělivost přinesla své ovoce. Jeho skladby ji tak nadchly, že k nim neváhala složit vlastní texty. A dalších devět na sebe nenechalo dlouho čekat.

Výsledkem pracovního souznění mezi Ivou Kubelkovou a Michalem Pavlíčkem bylo 12 písní, jež jsou silnou osobní výpovědí samotné textařky. Michal Pavlíček napsal k celému albu nejen hudbu, ale doprovodil zpěvačku i hrou na kytaru a klávesy. Ohlasy na její prvotinu nebyly vůbec špatné. I přes nepříliš široký hlasový rozsah dokáže Ivin hlas zaujmout příjemnou barvou, osobitou hloubkou a perfektní výslovností. Potenciál zazářit ve Tváři tedy rozhodně má.

Michal Pavlíček, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Účast v soutěži je pro ni výzvou

A koho by Iva Kubelková měla ideálně ztvárňovat? V jednom z nedávných rozhovorů uvedla, že by nechtěla Michaela Jacksona, a tak jí ho přát nebudeme. Svým hlasovým zabarvením by jí mohla sednout slavná rocková babička Tina Turner, s jejímž zpěvem a originálním tancem se již v minulých řadách se ctí prala Bára Basiková, Tereza Mašková, a dokonce i Milan Peroutka či Jiří Vondráček. Altová poloha hlasu by mohla Ivě slušet, v tom případě by se jako ryba ve vodě cítila například v roli nezapomenutelné Amy Winehouse a oslnit diváky jejím megahitem Rehab.

Dalším tipem je věčná rebelka Pink, jež se v soutěži objevuje také opakovaně, nebo Annie Lennox či stále elegantní Gloria Estefan. Z českých zpěvaček by se k ní hodila majitelka magického hlasu Marta Kubišová. Velkou výzvou by pak mohla být poprocková česká hvězda Věra Špinarová či již vzpomenutá první dáma českého šansonu Hana Hegerová.

Iva Kubelková tíhla vždy k jazzu, proto by ji možná potěšil takový Louis Armstrong, Stevie Wonder či Frank Sinatra. Proměnit půvabnou Ivu v muže bude i pro zkušené vizážisty docela oříškem. Výběr může padnout i na Bruna Marse, Ricka Astleye nebo zpěváka s charakteristicky hlubokým hlasem, skvělého Martina Chodúra. Ruleta hvězd však bývá nemilosrdná. Zda přinese Ivě milá, či nemilá překvapení, se dozvíme již brzy.

Týdny tvrdé práce mohou přinést vítězství

Původní obavy Ivy Kubelkové z účasti v této soutěži se prý již rozplynuly. Ačkoliv k jejím dosavadním pracovním povinnostem přibydou v následujících třech měsících hodiny tvrdých, mnohdy až vyčerpávajících tréninků, jak hlasových, tak choreografických, Iva se na tuto práci již velmi těší. Čeká ji zvládání textů, které jsou v naprosté většině v angličtině, odsedět spousty hodin v maskérně a vše zvládnout s grácií ji vlastní. Na druhé straně naváže nová přátelství, nasaje dosud nepoznanou atmosféru reality show těchto rozměrů a kdo ví, třeba nakonec si z ní odnese prvenství.

Šance je jedna ku osmi a my budeme Ivě Kubelkové přát v tomto klání hodně štěstí.

 

Zdroje: