Kdo bude chybět v novém Matrixu

Kdo bude chybět v novém Matrixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O tom, že se bude natáčet čtvrtý díl Matrixu, jsme vás již informovali. Slavný akční trhák se opět vrátí do kin a dá se očekávat, že i nyní Neo a jeho parta zboří kasu. I když se snímek objeví o něco později, než bylo původně v plánu, už nyní se jeho fanoušci po celém světě nemohou dočkat. Někdo se v novém snímku však skutečně neobjeví.

Premiéra? Snad za rok

31. března roku 2022 už mají všichni fanoušci Matrixu napsané ve svých elektronických deníčcích jako den D. Právě tento den proběhne premiéra čtvrtého dílu Matrixu. Keanu Reeves se před začátkem natáčení nechal slyšet, že se do role Nea vrátil z důvodu, že Laně Wachowski se podařilo napsat krásný scénář a poutavý příběh, který s ním rezonoval. Zdůraznil, že pro něj bylo důležité množství podstatných myšlenek, které stojí za to vyslechnout. A my dodáváme: „Už se nemůžeme dočkat, Neo.“

Agent Smith nebude. A Morph už vůbec ne

Pandemie koronaviru natáčení velkolepého snímku o několik měsíců posunula, ale tento problém řeší všechny produkce po celém světě. Již nyní je ale prý větší část filmu natočená. O dějové lince nového (a s největší pravděpodobností také posledního) Matrixu se toho zatím moc neví. Vyplulo však na povrch, že agent Smith se tentokrát ve filmu neobjeví. Herec Hugo Weaving se totiž nechal slyšet, že již vše bylo na dobré cestě a chystali se uzavřít smlouvu s filmovým studiem.

Nakonec mu ale zatelefonovali, že se režisérka filmu rozhodla jednání o spolupráci ukončit. Na vině jsou podle dostupných zdrojů nevyhovující termíny, ve kterých by byl herec schopen se na natáčení dostavit. Navíc by se nemohl zúčastnit produkce. Režisérka se proto rozhodla, že jej z projektu vyškrtne.

Ještě o něco hůře na tom je Laurence Fishburne, tedy filmový Morph. Tomu produkce ani nezavolala. S jeho rolí se tedy zjevně nepočítá.