Filmová kariéra Bruce Willise aneb akční hrdina jak se patří

Filmová kariéra Bruce Willise aneb akční hrdina jak se patří
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je několik herců, kteří jsou známí za své role v akčních filmech, jako jsou například Liam Neeson, Arnold Schwarzenegger nebo Jason Statham. Mezi ně patří i Bruce Willis, který se proslavil především díky pentalogii „Smrtonosná past“. Willis ale natočil o hodně víc než jen tyto akční trháky.

Kariéra jako horská dráha

Bruce Willis natočil filmy různých kvalit. Po dlouholeté roli v televizním seriálu „Měsíční svit“ v 80. letech zahájil spíše středně úspěšnou filmovou kariéru. Nejprve se objevil v ne moc oblíbených komediích „Schůzka na slepo“ a „Západ slunce“. Až poté se ujal role, která měla definovat jeho kariéru. Jako John McClane v prvním díle „Smrtonosné pasti“ z roku 1988 se stal jednou z největších postav akčních filmů všech dob. Willis ale neperlil pouze v těchto akčních trhácích, taktéž si mohl zahrát ve velmi kvalitních snímcích „Pulp Fiction“, „Pátý element“ či „Šestý smysl“.

Na druhou stranu se Willis objevil i v méně kvalitních snímcích. „Ohňostroj marnosti“, „Hudson Hawk“ a „Barva noci“ byly propadáky. Jako herec propůjčil svůj značný talent různým žánrům, ale v posledních letech se Willis ukázal v některých dost hrozných B-filmech (např. „Ta chung ča“, „Korunní svědek“, „Touha po vraždě“ nebo „Breach“).

Zdroj: Autor: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

I přes špatné výkony hrdina

Pár výletů do béčkového vesmíru ale nedokáže zničit Willisovou pověst krutopřísného zachránce světa. „Smrtonosná past“ mu dokázala až dodnes vždy zachránit propadnutí do smrtelného kolotoče špatných filmů. Roku 2012 byl vidět po boku dalších akčních superhrdinů (Stallone, Statham, Lundgren, Van Damme) v úspěšném trháku „Expendables: Postradatelní 2“. Image hrdiny a silného chlapa se zbraněmi mu tedy zůstala.

Jako John McClane v prvním díle „Smrtonosné pasti“ z roku 1988 se stal jednou z největších postav akčních filmů všech dob.

Zdroj článku: