Jaroslav Satoranský zavzpomínal na seriál Policie Modrava i Krkonošské pohádky

Jaroslav Satoranský zavzpomínal na seriál Policie Modrava i Krkonošské pohádky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Jaroslav Satoranský se vryl televizním divákům do paměti jako dobrácký Kuba, který chránil Ančí před zlomyslným pánem, u kterého sloužili. Herec kladných rolí se objevil i v populárním kriminálním seriálu Policie Modrava.

Na Krkonošských pohádkách vyrostlo několik generací dětí

Díky oblíbenému večerníčku Krkonošské pohádky se zloduchem Trautenberkem, který je vždy po zásluze potrestán, tak Jaroslav Satoranský (82) zůstává stále mlád, přestože je už dvojnásobným pradědečkem.

Na natáčení Krkonošských pohádek vzpomíná velice rád, protože ho s herečkou Hanou Maciuchovou (Anče) pojilo celoživotní přátelství. Dokonce mu ani nevadilo, že jeho Kuba byl tak trochu „pod pantoflem“.

Málo se ví, že se první řada oblíbených pohádkových příběhů točila v noci, protože herci byli vytíženi v divadle a jediná možnost, kdy se mohli sejít, bylo noční natáčení. Z divadla odjížděli rovnou na natáčení a ráno zpět, protože je už dopoledne čekala zkouška v divadle.

I přes únavu se všichni na pohádkové natáčení moc těšili. Celý cyklus pohádek se točil ve dvou etapách, které dělilo 10 let. To však vůbec poznat nebylo a herci jako by ani nezestárli. Satoranský také vzpomněl Františka Peterku, který si zahrál Krakonoše, mocného vládce hor, a přestože byl v té době považovaný za velice slavného herce, byl to přátelský a velice pohodový člověk.

Seriál o zločinech v malebné oblasti Šumavy přilákal davy turistů

herci ze seriálu, zdroj: TV Nova

Stejně jako zanechal Satoranský stopu v říši pohádek, vybaví se divákům i v oblíbeném kriminálním seriálu ze současnosti, který se točil na Šumavě a dostal název Policie Modrava, podle místa, kam byl děj umístěný.

Smutnou zprávou je, že seriál se už definitivně uzavřel. Mezi herci koluje vtipná poznámka, že už vyvraždili polovinu Šumavy, tak není co točit.

Jaroslav Satoranský si tam zahrál zkušeného kriminalistu a také mentora mladé kriminalistky Jany Vinické (Soňa Norisová), která přišla z velkoměsta do malebného šumavského kraje, aby si vyřešila osobní problémy.

Ukončený seriál už podle tvůrců vyčerpal své možnosti a i poslední série byla pro režiséra Soukupa hodně složitá. Jde o malou oblast, řídce osídlenou, a nebylo snadné vytvořit tolik příběhů, aby byly pro diváka uvěřitelné.

Seriál Policie Modrava už během první série zvedl návštěvnost Šumavy, především v oblasti Modravy a Kašperských hor. Lidé chtěli vidět přírodní scenérie ze seriálu, policejní stanici nebo domek, kde bydlela pošťačka. Zvýšený počet návštěvníků zaznamenal i hrad Kašperk.

Režisér Jaroslav Soukup trávil v Modravě v dětství každé prázdniny, a proto věděl, jaké poklady může divákům nabídnout (filmová místa),

Seriál Policie Modrava je opět během prázdnin reprízovaný na TV Nova.

Zdroje článku: