Jana Švandová si ze ZOO odskočila zahrát mámu Petře Hřebíčkové. Dámě, která oslaví v létě 77 let, vitalita nechybí

Jana Švandová si ze ZOO odskočila zahrát mámu Petře Hřebíčkové. Dámě, která oslaví v létě 77 let, vitalita nechybí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu ZOO je Jana Švandová přísná Sidonie Novotná, která se oklepala ze smrti seriálového syna a s bratrem Raulem a snachou Alicí dál pevnou rukou vede rodinnou sklárnu. V novém filmu je Reginou, velice kritickou matkou, která si vůbec nepadla do oka s manželem své dcery.

Známá herečka má vitality na rozdávání a rozhodně patří v české herecké rodině k ženám, které si zaslouží oslovení „dáma“. Vždy upravená, bezchybně oblečená a s úsměvem na tváři. Naposled se Jana Švandová ukázala ve společnosti na premiéře filmu Matka v trapu, kde hraje matku trochu zmatené hlavní hrdinky. Podle herečky se film hodně povedl, a přestože je k sobě hodně sebekritická, ocenila skvělou práci režisérky Hany Hendrychové.

Jana Švandová zavzpomínala na své mládí, a protože měla jen jednoho syna, konstatovala, že to měla trochu jednodušší než hlavní hrdinka Petra Hřebíčková, která má ve filmu dvě děti. Švandová pochválila i svou tehdejší tchyni, která sice nijak její profesi neuznávala, ale dokázala jí syna pohlídat, když bylo třeba.

Zároveň politovala svého syna, že má tři děti, ale ona jako hlídací babička moc nefunguje, protože má i přes svůj věk pořád hodně práce. Přiznala, že jako správná babička bezmezně vnoučata miluje, a protože sama děvče neměla, tak hlavně dvě starší vnučky (8 a13 let) hodně rozmazluje i proti vůli rodičů.

O novém filmu Matka v trapu

Hřebíčková a Švandová
Hřebíčková a Švandová | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Aktivní Sylvie (Petra Hřebíčková) má lásku, rodinu, manželství, dobrou práci. Je pracovitá a zodpovědná. Sylvie má pocit, že všechno zvládne. Proto na ni ostatní spoléhají. Jenže jednoho dne zjistí, že je unavená a pohádkový život se jí hroutí pod rukama a už to prostě nedává. Nejraději by od všeho utekla a odpočinula si. Jenže nemá kam.

Pochopí, že pokud si nedá život do pořádku, její snaha o vytvoření bezpečného domova byla marná. To, co by nutně potřebovala, je kamarádka, která by její problémy pochopila a které by se mohla bez obav svěřit.

Kde najít kamarádku, která by jí uvařila meduňkový čaj, poslouchala a na nic se neptala? Je to šťastná náhoda, nebo osud, že Sylvie v téhle chvíli potkává Annu? Anna (Lenka Vlasáková) je na první pohled tvrdá ženská, kterou nic neporazí. Ale taky potřebuje kamarádku.

A pak je tu Sylviina máma Regina (Jana Švandová), která má vždy připravenou nějakou kritickou poznámku, zvláště co se týká Sylviina manžela Tomáše (Jaroslav Plesl). Podle ní to není ani vhodný manžel pro Sylvii, ani vhodný otec pro Sylviiny děti. A jako zeť je podle ní naprosto nesnesitelný.

Zdroje článku: