Co dělá kapitánka Jana Šafářová, když nehoní zločince s týmem Specialistů

Co dělá kapitánka Jana Šafářová, když nehoní zločince s týmem Specialistů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eva Leimbergerová neplní stránky bulváru, a přesto vede zajímavý život. Nenápadná rodačka z Brna má za sebou už celou řadu výrazných, převážně seriálových rolí. Role kapitánky Jany Šafářové patří mezi ty zásadní.

Eva oslavila v březnu čtyřicátiny. Předtím, než se stala jednou ze čtyř hlavních postav oblíbeného seriálu, který už pravidelně ve sledovanosti drtí konkurenci, objevila se v seriálech Linka (2019), Dáma a král (208), Ohnivý kuře (2018), Polda (2018), Modrý kód (2017), Mamon (2015) a v řadě dalších.

Příjemná herečka, která se k profesi dostala naprosto neplánovaně a tvrdí, že je uzavřená a stydlivá, vzala herectví jako terapii. Bojuje tak proti své přirozené povaze a říká, že kdyby nebyla herečkou, asi by pracovala doma jako překladatelka a užívala si svoji fobii z lidí.

Rozhodla se ale jinak a šla do opačného extrému, než je její přirozenost, stala se herečkou.

Záběr ze seriálu, zdroj: TV Nova

Roli kapitánky v týmu Specialistů si získala po absolvování castingu, na který byla pozvána. Pobývala v té době ve Francii u rodiny svého partnera, se kterým má dvě děti. Návrat uprostřed dovolené se jí určitě vyplatil, protože seriál jí přinesl skvělou hereckou příležitost a popularitu.

Z castingu byla hodně zaskočená, protože nešlo jen o to, zda zvládne nabídnutou roli, ale musela si také „sednout“ se svými hereckými kolegy. Na castingu tak byli i Martin Dejdar, Jiří Hána a Jacob Erftemeijer. Režisér castingu musel zvážit, zda se ke svým hereckým kolegům bude hodit. Naštěstí to dopadlo dobře a necestovala z Francie zbytečně.

Eva uvedla, že pobyt ve Francii jí přináší profesně štěstí a většinu pracovních nabídek dostává právě v období, kdy je v zemi svého přítele.

Záběr ze seriálu, zdroj: TV Nova

O své roli kapitánky Jany Šafářové říká, že dostala od režiséra jediný pokyn – Jana je jedničkářka. A ona ji tak hraje. Její postava je dcerou hodně známého, ale kontroverzního právníka a celý život musela bojovat s nálepkou protekčního dítěte. Chce dokázat, že má své kvality i bez otcova stínu. Dělá proto vše, co zvládne a často může působit až chladně, ale je to proto, že na sobě tvrdě pracuje.

Herečka se ztotožňuje s jejím smyslem pro perfekcionismus, se kterým celý život bojuje. Výhodu vidí i v tom, že stejně jako její postava pochází z právnické rodiny a dokáže se tak do Jany vcítit.

Zdroje článku: