Jak se dnes daří nejmenšímu herci ze seriálu Hry o trůny Tyrionu Lannisterovi a jak se vypořádal se svým hendikepem

Jak se dnes daří nejmenšímu herci ze seriálu Hry o trůny Tyrionu Lannisterovi a jak se vypořádal se svým hendikepem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Možná jste i vy s napětím sledovali osudy hrdinů v americkém seriálu Hra o trůny, jenž se vysílal v letech 2011 až 2019. Jednou z výrazných rolí, jež v seriálu vydržela na rozdíl od jiných nejdéle, je Tyrion Lannister. Jakpak se má jeho představitel Peter Dinklage (51)?

Nejlepší herec ve vedlejší roli

Již ve chvíli, kdy se vědělo, že se seriál Hra o trůny bude natáčet, byli producenti stoprocentně přesvědčeni o tom, komu svěří roli trpaslíka Tyriona. Jejich vyvoleným byl Peter Dinklage, takže se ani nedělal žádný konkurz. A vybrali dobře, protože herec za ztvárnění své postavy sbíral jednu cenu za druhou. Získal dvakrát cenu Emmy, a to v letech 2011 a 2015 za nejlepšího herce ve vedlejší roli, a pak Zlatý glóbus (2011) za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli v seriálu.

 

 

Na výšce nezáleží

Charismatický americký herec Peter Dinklage se narodil před jednapadesáti lety ve státě New Jersey s vrozenou achondroplazií. Je trpasličího vzrůstu, měří pouze 135 cm. Když byl mladý, jeho výška ho velice trápila. S postupujícím věkem přišel na to, že svůj problém musí brát s humorem. Určitě k tomuto poznání přispělo i to, že se přes svůj hendikep stal úspěšným hercem nejen ve filmu a televizi, ale také na divadle. Pravidelně účinkuje v divadelních hrách v off-Broadway. Mezi jeho práci z posledních let patří dobrodružný sci-fi seriál Avengers. Peter Dinklage by se měl objevit také v dramatu Beg the Devils.

 

Osobní život

Vede se mu i v osobním životě. Od roku 2005 je ženatý s divadelní režisérkou Ericou Schmidtovou, která má normální výšku, takže jako manželský pár jsou oba nepřehlédnutelní. Své soukromí se snaží chránit, a spousta jeho fanoušků tak ani neví, že se stal také otcem dvou dětí, které mu do života vnesly spoustu optimismu. Na negativismus z mladších let zapomněl.


Která postava ze seriálu Hry o trůny byla vaše nejoblíbenější?