Ilona Svobodová z Ulice slaví dnes narozeniny

Ilona Svobodová z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Věřili byste, že herečce Iloně Svobodové, která se v Ulici proslavila svou rolí Jitky Farské, bude 20. června už 62 let? Protože se herečka udržuje v duševní i fyzické kondici, tento věk by jí hádal jen málokdo. V Ulici hrála jednu z klíčových postav a objevuje se v ní i nadále. Její dějová linka už sice nepatří k těm nejvýraznějším, pořád se však na ni mohou diváci těšit. 

Ilona Svobodová jako Jitka Farská 

Spolu s herci Václavem Svobodou, Adrianem Jastrabanem nebo Ljubou Krbovou v Ulici tvoří kmenovou skupinu herců, kteří v seriálu účinkují už od samotného začátku. Právě tito herci a třeba i Jaroslava Obermaierová se v nekonečném seriálu objevují už dlouhých 17 let. Aktuálně můžete na životem zkoušenou Jitku Farskou narazit v salónu Gábiny Pumrové, kde zákaznicím dělá nehty.

Poslední dobou se velice sblížila s Ivou Klímovou, která si neví rady se svým manželem Vítkem. Postupem času, jak k Jitce získala důvěru, se jí svěřuje se vším, co ji doma trápí. Ať už to byla Gita, která jednu dobu Vítka sváděla, Vítkova nečekaná výpověď v práci, děti nebo Bára, která se zničehonic vykašlala na školu. Jitka Farská Ivě poskytuje potřebné porozumění, zároveň se ji snaží držet nohama pevně na zemi. Vždyť kdo jiný by mohl Ivě radit ohledně mužů než právě Jitka, která si s chlapy ve svém životě užila své? 

Hana Holišová, Ilona Svobodová a Aneta Krejčíková, Zdroj: TV Nova

Že to Jitka Farská v životě neměla úplně nejlehčí, to věrní diváci Ulice moc dobře ví. Největší vrásky na čele jí nadělal její manžel Olda Farský, který jí zahnul při každé příležitosti. Kvůli tomu Jitka svému manželovi nevěřila a sama trpěla nízkým sebevědomím. Něco takového, jako je opakovaná nevěra manžela, s vámi zkrátka zamává. A to zdaleka nebylo všechno. Jitka si musela projít další životní útrapou, když několik dní po narození zemřel její syn Jeníček. Právě v něm Ilona viděla naději pro záchranu rodiny a vztahu s Oldou Farským. Když pak miminko zemřelo, nesla to velice těžce.

Na Kukačku diváci Ulice dosud nezapomněli 

Ačkoliv se to stalo velmi dávno, pořád mohou diváci vzpomínat na doby, kdy Farská vběhla do pasti psychopatovi Vladimírovi Kukačkovi, který se napřed tvářil jako ten nejlepší muž pod sluncem. Rozchod s Jitkou Farskou však neunesl, a proto ji začal pronásledovat. A tak se v Ulici začalo řešit téma stalkingu. Teď už na to může Jitka jen vzpomínat. Okolnosti, které se jí staly, Jitku naučily více si vážit klidu v životě. A tak se tím také řídí.

Těžko říct, zda scénáristé postavu Jitky Farské vůbec někdy ještě opráší. Diváci, kteří si ji oblíbili, mohou být rádi za to, že má své místo v salonu Gábiny Pumrové zatím jisté. Nižší pracovní nasazení v Ulici však herečce Iloně Svobodové plně vyhovuje. Sama přišla ke scénáristům Ulice s tím, zda by její postavu nemohli upozadit. Jak říká, Jitku Farskou miluje, ale jakmile jste s jednou postavou přes 17 let, rádi se věnujete také jiným projektům. 

Zdroj článku:
  • Autorský text