Časem ověřené šlágry v seriálu ZOO: Při přezpívání písně Kůň bílý se osobně účastnila natáčení i Marie Rottrová

Časem ověřené šlágry v seriálu ZOO: Při přezpívání písně Kůň bílý se osobně účastnila natáčení i Marie Rottrová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý nový seriál se může pochlubit svou vlastní titulní písní. Nejinak je tomu i u ZOO, kde se objevuje dokonce celá řada písní. A tu titulní zpívá herečka Eva Burešová, která v nekonečném seriálu ztvárnila také hlavní roli Viky Janečkové.

Ačkoliv mnoho lidí považuje Evu Burešovou primárně za populární herečku, protože se už objevila v celé řadě seriálů, tak ona sama sebe má spíš za zpěvačku. Ostatně, o jejích kvalitách svědčí i úspěšná účast v talentových soutěžích Česko Slovensko má talent a Tvoje tvář má známý hlas, plus se objevila v několika známých muzikálech (například Dracula, Jesus Christ Superstar, Hamlet nebo Cyrano). Proto už při jejím obsazení do ZOO bylo skoro jasné, kdo titulní píseň nazpívá.

Časem ověřené šlágry

Seriál ZOO si v oblasti písní nehraje úplně na to, že má všechny své písně původní a složené přímo pro své odvysílání. Mnoho z těch, které v jeho průběhu zaznívají, jsou nejen převzaté, ale i notoricky známé. Z rádií nám hrají často už desítky let, ale přesto tyto evergreeny pořád milujeme a rádi je posloucháme. Producenti ZOO proto vsadili právě na takové šlágry, kterými potěší ucho diváka, a lidé díky písním, které jsou nově nazpívané, budou se seriálem lépe souznít. A jelikož v seriálu hraje skvělá zpěvačka, tak bylo zřejmé, že všechny nazpívá právě ona.

Rottrová i zahraniční hity

Nejvíce v seriálu ZOO upoutala samozřejmě píseň Kůň bílý, která původně patří Marii Rottrové. Ta k jejímu přezpívání dala svolení, a dokonce se osobně účastnila „první klapky“ při natáčení v ateliérech. Cover verze ji nadchla a i pro ni samotnou je verze od Burešové, kterou si diváci ihned oblíbili, určitou poctou její vlastní tvorbě. V seriálu pak zaznívá celá řada dalších notoricky známých českých hitů, které tam Burešová průběžně zpívá – jedná se třeba o Bláznovu ukolébavku, Bylo léto, horké léto, Boty proti lásce, Nechte zvony znít nebo Bludičku Julii. Eva Burešová se ale nebojí ani angličtiny, což dokázala u písní jako Hotel California, You Can’t Hurry Love, I Will Survive nebo Bridge Over Troubled Water.

v ZOO zazní hit Marie Rottrové Bílý kůň, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

V hlavní roli zpěvačka

Seriál ZOO se běžné tuzemské tvorbě vymyká použitím těchto vypůjčených hitů, které navíc zcela netradičně zpívá přímo jedna z postav. Ale v rámci děje seriálu nejde o nic divného ani nelogického. Pravidelní diváci ZOO totiž už od počátku zjistili, že hlavní postava Viky Janečkové má dvě tváře – na jednu stranu je to tvrdá, ale hodná žena, na druhou stranu vystupuje v baru pod pseudonymem Lady X, přičemž tvrdí, že tato tajemná svůdnice je ve skutečnosti její dvojče Alex.

To vše dějem seriálu trochu zamíchá, ale v doprovodu s muzikantem (kterého hraje Václav Noid Bárta) si v podání Burešové diváci mohou vychutnat právě tyto známé české i zahraniční hity. A na první pohled tuctová ZOO díky tomu získala nový rozměr, kterým jasně trumfla všechny ostatní seriály, které si na vlastní hudební vystoupení zatím netroufly, a různí známí zpěváci v nich mají maximálně epizodní roličky.