Herecké legendy v seriálu Vinaři

Herecké legendy v seriálu Vinaři
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete na seriál Vinaři, který na Primě odstartoval v říjnu 2014? Jeho producentem není nikdo jiný než vinař a tvůrce Tomáš Vican, který je kromě seriálu Vinaři podepsaný i pod produkcí série filmů Bobule. Pamatujete, o čem seriál byl a které herecké legendy si v něm zahrály? 

Seriál Vinaři se odehrává v moravských Křeticích a všechno sází na Václava Postráneckého 

Největší legendou seriálu Vinaři, stejně jako v Bobulích, je bezesporu Václav Postránecký. Herec zemřel 7. května 2019 ve věku 75 let. Stejně jako v Bobulích, tak i v seriálu Vinaři hraje Václav Postránecký zkušeného vinaře, ba toho nejzkušenějšího! Konkrétně hraje vinaře Bedřicha Pavlíčka, který má velmi svéráznou povahu. K Béďovi si všichni chodí pro radu, protože je to nejzkušenější chlap z vesnice. Je to otec herečky Terezy Kostkové, která do rodných Křetic přijíždí jen na skok. Postupem času však zjišťuje, že je vesnice jejím domovem a že se tam vlastně cítí skvěle. Seriál klade důraz na krásnou krajinu oblastí Pálava, Mikulov a Pavlov, kterou si během natáčení nemohl vynachválit také herec Václav Postránecký. 

Ve Vinařích si diváci nemohou nevšimnout velké podobnosti s filmem Bobule, jejichž první díl měl premiéru v roce 2008, druhý díl pak v roce 2009 a 3Bobule pak v roce 2020. Podobnost zde není náhodná. Jednak mají projekty stejného producenta, jímž je Tomáš Vican a také je jejich smyslem co nejvíce přiblížit krásu Moravy.“

Na seriálu se podílela řada velkých herců

K televizním obrazovkám diváky připoutala i řada dalších herců, kteří měli možnost se na Vinařích podílet. Zmiňme například charismatickou Terezu Kostkovou, která si zahrála Kateřinu Hýskovou- Pavlíčkovou nebo herce Hynka Čermáka, který ve Vinařích ztvárnil velkovinaře Františka Vlčka. Hereckou legendou je bezesporu také Miroslav Táborský, který v seriálu hrál vinaře Jana Fuksu. Je to muž, vinař, který má rád dobré víno a společnost lidí. Je to pozitivní člověk, kterému společnost dělá koza. Ta, ač to nedělá záměrně, ve velkém ovlivňuje život lidí na vesnici. Právě podle jejího chování obyvatelé vesnice předvídají to, co se stane. 

Zdroje článku: