Proč by měl být Henry Cavill nový James Bond

Proč by měl být Henry Cavill nový James Bond
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Britský herec s vojenskou disciplínou a gentlemanským vystupováním je muž mnoha tváří a jde z role do role. Ve spojitosti s jeho jménem si nejspíš vybavíte Supermana, drsňáka z Mission Impossible: Falout, přítele krále v seriálu Tudorovci a samozřejmě Zaklínače.

Novináři, kteří herce potkají poprvé, jsou překvapeni z jeho kultivovaného a skromného chování, které je trochu v kontrastu s jeho postavou zdatného sportovce. O herci a jeho chování se už vypráví legendy. Například je pro něj charakteristické, že začíná natáčecí den tím, že si promluví s několika lidmi ze štábu. Showrunnerka seriálu Zaklínač Lauren Schmidt už si z herce dělá legraci, že filmový štáb je moc velký a on se pravděpodobně nestihne spřátelit úplně s každým. Cavill ale nic měnit nehodlá. Tvrdí, že při natáčení všichni spěchají, na nic není čas a lidé zapomínají na obyčejnou slušnost.

Herec se proslavil hlavně rolí Supermana, Zdroj: Olga Popova / Shutterstock

Herec se proslavil hlavně rolí Supermana, kterou si zahrál hned ve třech snímcích. Tyto filmy vydělaly přes 2 miliard dolarů. Seriál Zaklínač dlouho kraloval na Netflixu ve sledovanosti. Film Mission Impossible: Fallout vydělal v kinech přes 800 milionů dolarů a stal se nejúspěšnějším snímkem série.

To vše z herce udělalo velice úspěšného akčního hrdinu, a proto mnoho lidí jeho jméno stále častěji spojuje s rolí Jamese Bonda.

Režisér Mission Impossible Christopher Mc Quarrie Henryho označil za klasickou filmovou hvězdu 30.–⁠⁠40. let. Uvedl, že dnes už tolik hvězd není, protože filmový průmysl si musí takové herce kultivovat a oni se musí naučit tuto těžkou roli zvládat.

Cavill je velice úspěšný a nezvykle skromný. Přitom zrovna podepsal smlouvu na další řadu Zaklínače, kde inkasuje za epizodu přes jeden milion dolarů, čímž se dostává v příjmech mezi hereckou elitu.

Moc nechybělo a Henry se mohl stát vojákem jako pár jeho starších bratrů. Když byl na internátní škole, hrál ragby a vážně o kariéře v Royal Marines uvažoval. Jenže potom se setkal s Russellem Crowe, který na jeho škole natáčel film a pochopil, že armáda není úplně pro něj. Když v roce 2002 jeho školu navštívil castingový ředitel, dostal roli ve filmu Hrabě Monte Cristo. Popularita přišla až se seriálem Tudorovci.

Vysportovaná postava nezůstala bez povšimnutí a příjemný vzhled se slušným vystupováním zabere vždy. Režisér Matthew Vaughn, který s ním točil, o něm prohlásil:

Na Henrym miluji to, že je to velmi vážný člověk, který se nebere vážně. Má vojenskou disciplínu a vojákův smysl pro humor. A má výdrž vojáka!

A právě tato vlastnost se mu hodila, když visel z vrtulníku, střílel z kulometu nebo točil v mrazivé zimě. Leckdo se divil, proč Henry kývl na roli Zaklínače. Dokonce absolvoval celý proces castingů a kývl i na závěrečný konkurz, přestože už byl dost slavný a hvězdy už na seriálové castingy moc nechodí. Ale Henry tu roli moc chtěl, protože byl nadšeným fanouškem hry. Nakonec byly spokojení všichni.

Pro druhou sérii přišel herec s celou řadou nápadů, jak hrdinu více zpřístupnit divákům, což můžeme za pár dní posoudit. Natáčení provázela celá řada komplikací kvůli pandemii, scény musely mít co nejmenší počet lidí a navíc si Henry natrhl šlachu na noze, tak se muselo všechno měnit, aby se mohl uzdravit a přitom se mohlo natáčet bez přerušení. Tvůrci slibují, že nic, co komplikovalo natáčení, se na obrazovkách neobjeví.

 

Zdroj: