Mission Impossible 2: Ani nejvýdělečnější film roku 2000 se nevyhnul filmovým chybám. Sledujte v neděli na Prima COOL

Mission Impossible 2: Ani nejvýdělečnější film roku 2000 se nevyhnul filmovým chybám. Sledujte v neděli na Prima COOL
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Akční thriller, který vydělal neskutečných 546 milionů amerických dolarů. Hlavního hrdinu ztvárnil sympatický Tom Cruise, americký herec, scénárista, producent a režisér. Jaké zajímavosti v sobě film skrývá a kterých natočených chyb jste si nevšimli?

Zajímavosti

Film se natáčel od dubna do prosince 1999 ve čtyřech zemích, a to v Kalifornii, Austrálii, Utahu a Arizoně. V národním parku Dead Horse Point jsou natáčené scény, kdy hlavní hrdina Ethan Hunt šplhá po skále a je jištěný lanem, které bylo následně digitálně odstraněno.

Herec Dougray Scott nechtěl místo sebe kaskadéra, nepřál si ho, takže nebezpečné scény hrál sám. Bohužel se během jedné na motorce vážně zranil. Zároveň kvůli tomuto filmu musel odmítnout roli Wolverina.

Tom Cruise byl hercem, ale také i jedním z producentů, vydělal si krásných 75 milionů dolarů. Většinu, přesněji přibližně 95 % kaskadérských scén točil sám. Například na konci filmu byla sehrána scéna s reálným nožem, který byl uvázaný na přesný kabel. Mezi hrotem a jeho okem bylo zhruba jen 6 centimetrů.

Název samotného filmu můžeme slyšet až v 11. minutě. Jeho krycí jméno bylo „Doll House“. První verze trvala tři a půl hodiny, režisér John Woo film musel zkrátit na dvě hodiny.

Natočené chyby

Pásy jednou byly, podruhé ne. Při automobilové honičce se Tom Cruise na začátku připoutal, v dalším záběru je bez pásu, pak je připoutaný a pak zase nic. Oko diváka to ale v takové rychlosti nezaregistruje. Nebo když si hlavní hrdina na začátku nasadil sluneční brýle, po chvilce si můžeme všimnout kamery v odraze.

Sudy na konci filmu správně vybouchnout neměly. Jednalo se o biologické nebezpečí, to ale neznamená, že jsou výbušné.

Zkuste si některých chyb všimnout v neděli ve 20:00 na Prima COOL!