Noblesní Hejlovi z Ulice: Kdo kazil rodině dobré jméno?

Noblesní Hejlovi z Ulice: Kdo kazil rodině dobré jméno?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jednou z rodin, které byly u zrodu seriálu a vlastně ho ještě neopustily, je rodina Hejlových. Elegantní moudrá paní profesorka Miriam a její syn Jaroslav jako hlavní představitelé své rodiny v seriálu prošli obrovskou proměnou. Kdo u nich v rodině může být černou ovcí? 

Seriál Ulice se stal součástí životů mnoha lidí. Osudy seriálových rodin jsou pro mnohé stejně, možná i více bližší než osudy jejich vlastních sousedů. 

Miriam 

Do seriálu vstoupila jako profesorka, která stále žije se svým synem, miluje učení a předávání vědomostí studentům. Zároveň byla zpočátku velmi rezervovaná a často až zkostnatělá. Není divu. Se synem Jaroslavem zůstala sama, když byl ještě malý. Snažila se, aby z něj vyrostl hodný a poctivý muž. Dnes se dá říct, že se to povedlo, ačkoli velký vliv na to měla i Jardovo manželka a kolegyně samotné Miriam Lenka Drápalová.  

Miriam se postupně sbližovala s okolím a nejvíce si padla do oka s panem Peškem. Po dlouhém přátelství se schylovalo dokonce ke svatbě. Všechno však mělo malý háček. Miriam byla stále vdaná za otce Jaroslava, který se v té době po letech vrací nejen do Čech, ale i do života paní profesorky.

Rozpolcená Miriam rozvod sice dotáhla do konce, ale svatba s Peškem už neproběhla. Miriam se pak z Ulice odstěhovala a seriál na nějakou dobu opustila. 

Její návrat není úplně snadný, ale tak silná žena, jakou Miriam Hejlová beze sporu je, to zvládne. Nemoc jejího bývalého manžela ji přesvědčí, že stará láska nerezaví a Miriam se za něj před jeho smrtí ještě stihne vdát. Brzy na to se však stane vdovou.  

Nakonec se začne přátelit s policejním detektivem, který vyšetřuje smrt Kláry Peškové. Miriam s ním konzultuje svou práci v oboru psaní detektivky, jejich společné chvíli se jim tak zalíbí, že vytvoří pár. Jejich společný odjezd je také koncem Miriam Hejlové v Ulici. 

Jarda 

Konstruktér z Království hraček, kterému maminka měla tak trochu za zlé, že si neudělal maturitu. Ve třiceti letech byl tak trochu bohém, a navíc starý mládenec, který stále žije u matky. Její kolegyně z kabinetu Lenka Drápalová ho zaujala hned, neměl však tehdy u ní úspěch.

Nějakou dobu pak žil ve vztahu s mladou maminkou Majdou, jejíž dceři dělal tatínka velmi rád. Vztah ale nevydržel a Jardovi se povedlo ulovit jeho vysněnou učitelku Lenku. 

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V práci mezitím povýšil a dodělal si managerský kurz. Zrušení Království hraček ho odvedlo až do Mnichova, kde získal mnoho zkušeností. Z Ulice tehdy na čas odešel a vrátil se ve stejné době jako jeho matka, pouze poněkud pozvolněji. Vztah s Lenkou pokračoval přes všechny peripetie slibně, v té době už měli dceru Mirinku.

Svatba byla na spadnutí, ale Jardu tehdy chtěla za každou cenu ulovit sekretářka Markéta. Málem se jí povedlo zničit Jardovi s Lenkou vztah, ale nedali se.  

Společně s Bedřichem Liškou začali podnikat a daří se jim. Slabost pro krásné mladé krásky Jardu provází stále, dokáže se však ukočírovat. Mladé Janě Rytířové nepodlehl, ačkoli to nebylo snadné. Jana sama mu však pomohla to rozlousknout.

Jardovo vývoj za ta léta v Ulici však vede hlavně pozitivním směrem. Udělal sice několik chyb, ale vcelku se z něj stal rozumný a zodpovědný muž. 

Cyril 

Jardovo otec zmizel už před lety a Miriam vždy tvrdila, že je vdova. Když se provalilo, že to tak není a Cyril se dokonce v Ulici objevil, nemohl to Jarda zprvu překousnout. Vyšlo však najevo, že celou dobu psal Jardovi dopisy, které mu matka tajila. Jeho city k Miriam ani po těch letech úplně nevychladly a funguje to tady i naopak.

Cyril však musí vydržet další odloučení, když Miriam seriál opustí. Po jejím návratu Cyril vážně onemocní. Přesto si stihne splnit přání, které má, včetně toho, že si Miriam znovu vezme. 

Kdo je tedy černou ovcí? 

Asi záleží na tom, jaký má každý žebříček hodnot. Jarda, který občas podlehne krásné ženě, je jedním z adeptů. Ale přece jenom je to opravdu poctivý muž, který se o svou rodinu stará. Ze svých chyb se také poučil.

Cyril opustil mladou manželku a malé dítě. Tvrdil, že Miriam ho prý dusila v jejich společné domácnosti. Přesto odchod od rodiny není vždy nejlepší řešení. Zvlášť, když je to tak nějak narychlo a beze slova ani hromady dopisů tohle spravit nemusí. Ale dá se říct, že snaha byla.

Miriam zpočátku působila velmi odtažitě, ale postupně se stala jednou z nejoblíbenějších postav. Přesto celé roky lhala synovi, opustila Peška, který jí vrátil úsměv na rty. Je právě ona černou ovcí?   

Zdroje: