Jaký projekt během pandemie rozjela Hana Holišová z Ulice?

Jaký projekt během pandemie rozjela Hana Holišová z Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Všestranně nadaná umělkyně Hana Holišová jde v poslední době z role do role. Co by dělala, kdyby se nestala herečkou? Co ji přesvědčilo k přijmutí nabídky na druhé účinkování v Tvoje tvář má známý hlas? A jaký má vztah ke psům?

Od Thálie k týraní psů

Brněnská rodačka Hana Holišová vyrůstala v hudební rodině, což mělo vliv na její pozdější rozhodnutí studovat činoherní herectví na JAMU. Začínala hostováním v brněnském Národním divadle, poté strávila krátký čas v divadle Nová scéna v Bratislavě.

Za roli v muzikálu Noc na Karlštejně byla nominovaná na cenu Thálie v roce 2004, ale ocenění získala až v roce 2013 za roli Papežky Jany v muzikálu Papežka.První výraznou rolí v televizi byla zdravotní sestra Anna Pešková v seriálu Velmi křehké vztahy, zahrála si také v TV seriálu 3+1 s Miroslavem Donutilem nebo v novém rodinném filmu Gump - pes, který naučil lidi žít, kde ztvárňuje jednu z mála negativních postav, která málem Gumpa utýrala.

O své nevděčné roli řekla: „Jako pejskařka bych raději dala přednost roli vstřícnější k mým milovaným zvířatům. Ale řekla jsem si, že je vlastně důležité ukázat lidem, jaká je bohužel realita. Film má ale naštěstí jedno důležité poselství – snaží se ukázat obrovské, čisté a hluboké přátelství mezi lidmi a psy.“ 

Hvězda Tvoje tvář má známý hlas

Svým pěveckým a tanečním talentem vyrazila dech nejednomu divákovi televizní show Tvoje tvář má známý hlas. Zúčastnila se úplně první řady, kterou vyhrála, a o první místo se dělila i v osmé řadě. Zprvu druhé pozvání plánovala odmítnout, protože si moc dobře pamatovala fyzickou a psychickou náročnost projektu, ale vynucená koronavirová pauza rozhodla za ní.

„Zaprvé jsem o pět let starší, zadruhé nejsem v takové fyzické kondici jako v době, kdy jsem měla spoustu muzikálových představení. Tím, jak jsme s kolegy, tak dlouho odstřiženi od divadla a koncertů, vypadli jsme z drilu, zpomalili. Člověk nemá takový tah na branku, ať se snaží sebevíc. Navíc pociťuju velikou zodpovědnost vůči lidem, kteří mi v první řadě fandili. Nechci je teď zklamat.“ (novinky.cz)

Fanoušky však rozhodně nezklamala, famózními výkony si vítězství zajisté zasloužila.

Svoje pěvecké nadání využije i při vystupování s brněnským big bandem New Time Orchestra.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Zrenovuje křeslo i uváže kytici

Televizní diváci mohou Hanu Holišovou sledovat již od roku 2014 v seriálu Ulice, v němž ztvárňuje Veroniku Maléřovou, která si prošla těžkým rozvodem, závažnou nemocí a složitými začátky podnikání v módním salonu. Představitelka má s Veronikou společnou zálibu v manuálních pracích.

„Dědeček z tatínkovy strany byl vyhlášený krejčí, vztah k šití mám. Do ničeho složitého bych se ale nepustila. Jinak si u manuální činnosti ráda odpočinu. S radostí jsem třeba kutilsky zrenovovala staré křeslo, opálila ho, obrousila, natřela. Jen kdybych na to měla víc času!“

Během koronavirové krize vymyslela s kamarádkou projekt „Pošli kluka na pivo, vrátí se ti s kytkou.“ Ve spolupráci s pivním barem nabízeli zákazníkům popíjejícím pivo vázané kytice. Herečka tvrdí, že kdyby se nemohla věnovat herectví, pracovala by v květinářství, tak si to alespoň mohla vyzkoušet. 

Zdroje: