Gentlemani: Gangsterská taškařice s Matthewem McConaugheyem, Colinem Farrellem a Hughem Grantem bude na Netflixu hitem

Gentlemani: Gangsterská taškařice s Matthewem McConaugheyem, Colinem Farrellem a Hughem Grantem bude na Netflixu hitem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to už pár let, co Guy Ritchie natočil film, který by jeho příznivce opravdu bavil. Tímto filmem z roku 2019 svůj dluh divákům zcela jistě splatil. A je to možná jeho životní dílo.

Ve filmu je celá řada dalších herců, kteří si zaslouží být jmenovaní. Všichni hráli skvěle. Těšit se můžete na britského herce Charlese Hunnama, Brita s malajskou krví Henryho Goldinga, hvězdu z Panství Downton Michelle Dockery, seriálovou hvězdu Američana Jeremyho Stronga a nenápadného Brita Eduarda Maurice.

Akční, komediálně laděnou gangsterku, která byla natočená za pouhých 22 milionů dolarů, si diváci oblíbili už v prosinci 2019, kdy měla premiéru.

Matthew McConaughey je „Mickey“ Pearson, chuďas, který se dostal na stipendijní studium na prestižní Oxford. V trochu snobském prostředí se brzy zabydlel a životní úroveň si vylepšil prodejem marihuany. Nakonec byl tak úspěšný, že se mu díky své inteligenci a nadání podařilo vybudovat velice silné zločinecké impérium.

Díky penězům si získal také ve společnosti značný vliv a rád všem připomínal, že se dokázal vypracovat sám. V poslední době už mu ale podnikání nepřinášelo takové uspokojení a proto zvažoval, že dobře rozjetý obchod prodá. Jako kupce si vybral amerického milionáře Matthewa Bergera (Jeremy Strong). O dobře prosperující drogové impérium projevil zájem i šéf čínského gangu, ale Mickey bude muset začít řešit nečekané problémy a odchod do důchodu se ještě musí odložit.

Příběh ze světa londýnské galerky, kterou představuje doslova ponoptikum drsňáků, nabízí ve vražedném tempu spletenec vztahů, podrazů, humoru a napětí. Díky hodně skromnému rozpočtu režisér vsadil na dialogy, kterými dokázal nahradit velkolepé akční scény.

Guye Ritchi si na nějaký čas odskočil k jiné tvorbě a natočil například Aladina, ale i když si od gangsterského ducha dal pauzu dlouhých 20 let, dokázal se vrátit ve velkém stylu.

Divák dostane naservírovaný silný příběh, humor, akci a napětí.

 

Zdroj: