Tři pěkné porce francouzského humoru z Netflixu, tentokrát s Christianem Clavierem

Tři pěkné porce francouzského humoru z Netflixu, tentokrát s Christianem Clavierem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ať hraje poskoka nebo Napoleona, Christian Clavier (69) je vždy skvělý. V celé řadě komedií si zahrál se svou divadelní skupinou Le Splendid a úspěch sklízí i na sólové dráze. Nezapomenutelný je jako rytířský sluha ve filmové sérii Návštěvníci nebo ve filmech s Asterixem a Obelixem.

K nezaplacení (Le Prix à payer)

V komedii Alexandry Leclère ztvárnil úspěšného muže středních let. Jean-Pierre Ménard je na první pohled šťastným mužem. Má okouzlující manželku a rozkošnou dceru. Nemá starosti ani s penězi. Jeho život mu ale kazí skutečnost, že už dlouho se svou ženou netrávil intimní chvilku. Odile (Nathalie Baye) tráví dny nakupováním a utrácí víc peněz, než považuje Jean-Pierre za rozumné. A co z toho má on? Nic.

Jeho řidič Richard (Gérard Lanvin) mu poradí, jak ženu usměrnit, aby plnila své manželské povinnosti. Richard působí sice jako klasický „macho“, ale ani on nemá ve svém milostném životě vše pod kontrolou. Proto jeho rady nemusí mít zaručený úspěch.

Francouzi jsou stále mistři dialogového humoru a téma muž a žena je sice trochu klišé, ale stále zabírá. Pro odpočinek a příjemnou pohodu je to film jako stvořený.

Dovolená po francouzsku 3 (Les Bronzés 3: Amis pour la vie)

Sice starší, ale rozhodně zábavná komedie navazuje na dvě předchozí. Stejně jako předchozí filmy, komedii režíruje Patrice Leconte a hrají v ní většinou členové divadelního/filmového souboru Le Splendit. Roky ale utíkají a partě přátel už je 50 let. Zmoudřeli?

Do odlehlého luxusního hotelu na Sardinii, který vlastní Graziella, krásná italská manželka Popeye, se začínají sjíždět staří přátelé. Robert je trochu roztržitý, protože je čerstvě zamilovaný do mladé kuchařky, což pro jeho manželství nevěstí nic dobrého, Bernard a Nathalie, kteří vlastní síť obchodů s optikou, se vzpamatovávají z novinky, kterou jim předložil syn, který uzavřel občanský svazek se starším mužem.

Další do party je holohlavý Jean-Claude, který žije v USA s Gigi, která si pořídila silikonová prsa velikosti F. Jérôme je pronásledovaný indickou sektou, do které vstoupila jeho pacientka, které zůstaly jizvy po operaci a ve vzduchu je cítit pomsta.

A jak vypadá vysněná dovolená?

Gigi a její vnady útočí na Jérôma. Nathalie je otrávená z reakce svého muže na homosexuální svazek syna a vymýšlí si, že syn je vlastně plodem náhodné noci před 27. lety, kdy stejná parta přátel trávila dovolenou na chatě. Graziella se dozví o nevěře svého muže. A ještě se k prapodivné skupině připojí ilegální migranti a zásah policie je na spadnutí.

Srdečná dohoda (L'Entente cordiale)

La Conche (Christian Clavier) je respektovaný francouzský diplomat, odhodlaný sloužit své vlasti za každou cenu. Moindrau (Daniel Auteuil) je tlumočník, který nenechá na pokoji žádnou sukni. Nesourodá dvojice spolu odjíždí z pověření vlády do Londýna, aby získali od Rusů vojenský čip nazvaný Exterminátor.

Události se však tragikomicky zamotají. Za cenu četných obětí se dvojici opravdu podaří zmocnit se čipu, který La Conche vbodne do Moindrauova těla pomocí injekční stříkačky. Netuší ale, co přesně čip dokáže. Teprve potom ale vyjde najevo, že Moindrau se pod vlivem čipu stal superválečníkem, jenže mu zbývá pouhých 12 hodin života, po jejichž uplynutí kvůli čipu vybuchne. Moc času už nezbývá.

Zdroj článku: