Film Vyšehrad má po poslední klapce, televize ho ale nechtějí

Film Vyšehrad má po poslední klapce, televize ho ale nechtějí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Zatím to nechce žádná televize, točíme první porevoluční trezorový film,“ vyjádřil se Jakub Prachař. Bude nový film příliš explicitní na to, aby byl vůbec vysílatelný?

Desetidílná minisérie Vyšehrad vysílaná na přelomu let 2016 a 2017 zaznamenala nevídaný úspěch nejenom v řadách vášnivých sportovců. Hlášky zlidověly a tahle parodie na českou fotbalovou subkulturu byla všude. Svérázný Julius Lavi Lavický byl obrovským fotbalovým talentem, života si ale užívá ve všech aspektech. Alkohol, ženy a drogy stojí proti jeho kariéře, je vyhozen ze Sparty. Nově má hrát FK Slavoj Vyšehrad, kde se jeho manýry pokusí zkrotit. Přestože jednotlivé díly postupně začaly ztrácet na svižnosti, tvůrci nezaháleli a obrovské popularity hbitě využili k natočení celovečerního filmu.

Čtěte také: Nejlepší hlášky ze seriálu Vyšehrad: Některé jsou inspirované skutečnými výroky

Když se řekne „Lavi“, každý si vybaví blonďaté číro Jakuba Štáfka. V roli jeho agenta i ve filmové verzi zůstává Jakub Prachař. Nově se setkáme také s Davidem Prachařem, Ivanou Chýlkovou nebo Davidem Novotným. Sebe samotné si zahraje hned několik sportovců nejenom z fotbalového trávníku, ale objeví se také hokejisté a basketbalisté. 

Čtěte také: Ženy v běhu: Která herečka tomuto sportu díky filmu propadla a která ho naopak proklínala

Premiére je ohlášena na jaro příštího roku. Již nyní je tvůrcům jasné, že takový film je na českém trhu za hranou. Jakub Štáfek se kromě hlavní rolu ujmul také spolurežie a produkce. „Ti, kdo Vyšehrad neznali, tam najdou spoustu vtipných situací ze sportovního světa, a ti, kteří seriál mají rádi, budou z filmu určitě nadšení,“ ambiciózně prohlašuje. Chtějí nalákat do kina všechny, i ty, kteří Vyšehrad ještě neznají a s fotbalem nemají nic společného. Zřejmě tak spoléhají na nekorektnost humoru a vykreslení Laviho jako pitomce, což by diváky přilákat mohlo. 

Čtěte také: Slunce, seno, ufoni aneb proč slavná trilogie neměla pokračování

Co konkrétně film přinese? Díky většímu prostoru se scénář mohl více zaměřit na jeho rodinné vztahy a údajně se v jeho životě má objevit také dítě. Znovunavrácení na vrchol s sebou ponese další eskapády a řádku vtipných situací.