Fanoušci vs. Netflix po druhé: Dokáže petice znovu zachránit seriál před předčasným ukončením?

Fanoušci vs. Netflix po druhé: Dokáže petice znovu zachránit seriál před předčasným ukončením?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestože byl seriál velmi populární u publika a také u odborného tisku, Netflix zrušil Julie And The Phantoms po pouhé jedné sezóně. S tím se však zklamaní fanoušci nechtějí smířit a žádají o pokračování. Že se takovéto petice někdy vyplatí, to víme od dob Lucifera.

Fanoušci se nevzdávají

Nedávno se Netflix rozhodl ukončit produkci seriálu Julie And The Phantoms. Bylo to překvapivé, protože hudební komedie byla jednou z nejlepších sérií roku 2020 a byla mimořádně dobře hodnocena jak diváky, tak kritiky. Pro Netflix ale bylo po jedné řadě konec.

Tím to ale nekončí: Fanoušci seriálu ve velkém požadují, aby jejich milovaná Julie a její hudební kapela poskládaná z duchů dostala pokračování. Na platformě change.org již zhruba rok probíhá petice, pod kterou se již podepsalo přes 120 000 fanoušků. Podle zakladatelů petice je nespravedlivé, že seriál, jenž je takto milovaný, nedostane druhou řadu.

Už to jednou fungovalo

Zda budou fanoušci se svou peticí úspěšní, se teprve uvidí. 120 000 fanoušků zní na první pohled jako hodně. Ale stačí to pro obrovského streamovacího giganta? Za předpokladu, že by druhá série byla stejně dlouhá jako první, tedy devět epizod, každá po zhruba 30 minutách, a že by ji každý fanoušek, který podepsal petici, sledoval celou, pak by měl Netflix s jistotou přes 32 milionů hodin času u obrazovky.

Ve srovnání s mega hity, jako je „Papírový dům“, který je sledován kolem 400 až 600 milionů hodin za sezónu, se 32 milionů zdá poněkud malicherných. Přesto to neznamená, že by petice nefungovala. I mega hit Lucifer stál dvakrát těsně před koncem. I tam dokázali fanoušci zachránit show před předčasným ukončením. Uvidíme, jak to skončí zde.

 

Zdroj: