Úterní Ulice plná hádek: Proč se nepohodnou Kristýna s tátou, Prokop s Magdou a Bára s Františkem?

Úterní Ulice plná hádek: Proč se nepohodnou Kristýna s tátou, Prokop s Magdou a Bára s Františkem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prokop nadále řeší aféru s konopím. Svolá pěstitelský kroužek, aby pohrozil jeho zrušením. Kristýna se na ulici potká s Denisem a pěkně to s ní zamává. Tátovi přizná, že se necítí na vysokoškolské studium, a dojde mezi nimi k rozepři. K té směřují také Bára a František.

Prokop uplatňuje autoritu – jak si to vyřídí se studenty?

To, že se Magda, Tomáš a Otík pokusili ututlat nález konopí ve školním skleníku, Prokopa opravdu rozčílilo. Vadí mu, že před ním kolegové zatajují průšvihy, o nichž by jako ředitel měl přece vědět, ale ještě víc ho irituje, že ho nikdo z nich nebere vážně. Usoudí, že není možné celou věc zamlčet a předstírat, jako by se nic nestalo, a nechá rozhlasem svolat pěstitelský kroužek. Aniž by kohokoliv obvinil, apeluje na žáky, aby nenosili do školy žádné vlastní rostliny, jinak spolek zruší.

Kam se mezitím poděla zakázaná sazenička? Otík ji měl vyhodit, ale nedokázal to – kvůli vědomí, jak nudný život poslední dobou má. Toužil provést něco rebelského, a tak si marihuanu ponechal, ale nakonec ji předá Magdě, ať si ji vezme domů. Mezi ní a Prokopem dojde ještě k jisté výměně názorů. Přizná mu, že v pátek odešla z vyučování dřív, ale jen proto, aby mohla zajet za jeho otcem a vyzvednout pro něj objednané osivo. Bude tohle vysvětlení stačit k usmíření?

Kristýnu semele setkání s Denisem

Začátek semestru se blíží a Kristýna se pořád ještě nerozhodla, jestli nastoupí ke studiu. Blanku to trápí a snaží se s ní znovu promluvit, ale velký úspěch neslaví.

Kristýna se pak cestou do hospody potká na ulici s Denisem. Krátce se pozdraví, a přestože nedojde k žádnému konfliktu, Kristýna se okamžitě promění v uzlíček nervů a slz. V hospodě se sejde s tátou a přizná mu, že se na vysokou školu necítí. Momentálně ani sama neví, kým vlastně je.

Dělá se jí špatně už jen při představě, že by se v životě měla posunout dál, setkávat se s novými lidmi a dělat nové věci. Nejradši by vrátila čas a mohla být zase s Denisem, což Luděk samozřejmě nedokáže pochopit. Považuje ho za ubožáka, který vydělává peníze jenom na to, aby je hned dalšího dne propil a prohulil. Kristýna svého bývalého přítele hájí, s tátou se pohádá a nakonec s brekem uteče z hospody.

Kristýna se z rozchodu stále nevzpamatovala, Zdroj: TV Nova

Franta odmítne Bářinu pomoc

Skyler má práci, a tak se Anička nabídne, že Chrise vyzvedne ze školky a vezme ho do aquaparku. Ani ve snu ale netušila, jak drahá taková návštěva bude. Docela dost jí to provětrá peněženku. Svěří se Evě, která jí poradí, aby si od Franty a Skyler nechávala na podobné věci přispět. Aničce není příjemné, že má poslední dobou hluboko do kapsy. Překoná stud a zavede na předražený aquapark řeč.

Skyler ovšem ani nenapadlo, že by Aničce měla část výdajů zaplatit. Místo toho si povzdechne, jak je v Praze na rozdíl od Amsterdamu všechno drahé. Františkovi se podaří najít pro Chrise novou školku, kde by s ním mluvili v angličtině. Ani tohle ale nebude levná legrace – účtují si deset tisíc měsíčně. Bára by se na nákladech ráda podílela, jenže Franta ji odmítne se slovy, že se jí to netýká. Hodně ji tím naštve.

Zdroj článku:
  • Autorský text