Dětští herci ze seriálu Bylo nás pět: Kdo z nich se u herectví udržel dodnes? A kdo to vzdal hned po seriálu?

Dětští herci ze seriálu Bylo nás pět: Kdo z nich se u herectví udržel dodnes? A kdo to vzdal hned po seriálu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dobrodružství pěti kamarádů odehrávající se za první republiky hrála v dětství mnoha Čechů velkou roli. Seriál Bylo nás pět se vysílal už v roce 1994 a u několika dětských herců šlo o jejich hereckou premiéru. Jak se jim v herectví dařilo po seriálu a udržel se někdo z nich před kamerou dodnes?

Adam Novák

Adam Novák v seriálu ztvárnil roli hlavního hrdiny Petra Bajzy. Nešlo však o jeho první práci před kamerou. Hrát začal už v deseti letech, kdy se objevil v pohádkách Freonový duch (1990) a Motýlí čas (1990). V roce 1993 si zahrál také v pokračování seriálu Arabela: Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek. Jeho sestra Sandra je také herečkou a objevila se společně s ním už v Bylo nás pět, kde si zahrála roli Evičky.

Po seriálu si Adam zahrál ještě v několika filmech, jako jsou Romeo, Julie a tma (1997) nebo Taková normální rodinka (2008). Objevil se také v úspěšných seriálech Cesty domů (2010) a Aféry (2011). Tím ale jeho herecká kariéra skončila a přes deset let se jí už nevěnuje. U filmu se však pohybuje dodnes. Pracuje totiž jako výtvarník, takže maluje, navrhuje dekorace, tvoří sochy a stará se o scénografii. Takto pracoval například na filmu Jan Hus nebo na bondovce Casino Royale.

Jaroslav Pauer

Jaroslav Pauer si v Bylo nás pět zahrál Čeňka Jirsáka, ale s Adamem Novákem se potkal už dříve –⁠ při natáčení pokračování Arabely. Jeho herecká kariéra však nebyla příliš úspěšná. Po seriálu se objevil jen v jedné roli, a to v povídce Doktor Domián z horového cyklu Draculův švagr (1996).

Poté se začal živit jako režisér a může se chlubit krátkometrážními studentskými filmy Slepičí memento, Adam a Eva, Voda se šťávou, Otázka pohledu a Milovat se.

Štěpán Benyovszký

Štěpán Benyovzský v seriálu ztvárnil Antonína Bejvala. Šlo o jeho úplně první roli a na dlouhou dobu byla také jeho poslední. Nedávno se však na televizní obrazovky vrátil v jedné epizodě seriálu Sever (2019) a v oceněném filmu Všechno bude (2018).

Kromě toho pracuje také jako divadelní režisér a dramaturg v Paláci Akropolis a pro taneční skupinu Dekkadancers.

Jan Brynych

Jan Brynych se v seriálu představil jako Eda Kemlink a role se mu také stala osudnou. Šlo o jeho první práci před kamerou a poté si už zahrál jen menší roli poslíčka v Draculově švagrovi (1996).

V současnosti se herectví nevěnuje a ani se nepohybuje kolem filmu či divadla. Hraje australský fotbal za tým Vinohrady Hawks.

Jan Müller

Jan Müller si v seriálu zahrál postavu Pepka z chudobince. S pár hereckými kolegy z Bylo nás pět se potkal už při natáčení rodinného filmu Správná šestka (1993). Poté se objevil ještě v několika filmech a pohádkách, mezi které patří například Lotrando a Zubejda (1996) nebo Pozor na Kozoroha (1994).

Od herectví si poté dal dlouhou pauzu, ale nedávno se před kameru opět vrátil. Objevil se totiž v jedné epizodě seriálu Einstein –⁠ případy nesnesitelného génia (2020). Pravděpodobně se ale herectví už věnovat nebude, tak si ho můžeme užívat alespoň v Bylo nás pět.

 

Zdroje:

Zdroje článku: