Deník princezny slaví dvacetiny. Co jste nevěděli o princezně Ženovie

Deník princezny slaví dvacetiny. Co jste nevěděli o princezně Ženovie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Deník princezny byl hereckou premiérou Anne Hathaway a srdcovou záležitostí každé náctileté dívky. Jakou náhodou Anne k roli přišla a jak je to ve skutečnosti s Ženovií?

Rodinné obsazení 

Možná jste netušili, kolik známých jmen je s filmem spjatých. Jedním ze tří producentů byla zpěvačka Whitney Houston a v drobných rolích se tu objevily Mandy Moore a Sandra Oh. Aby navíc tvůrci dosáhli maximální autenticity, fotografie vedle Miiny postele pochází z rodinného alba Hathawayových, jde o skutečného otce herečky. Kočka, která princeznu Miu ve filmu doprovází, byla ztvárněna čtyřmi různými kočkami, z nichž jedna patřila rodině Anne. Příležitost ve filmu dostala také režisérova dcera Kathleen Marshall, a to v roli asistentky královny Clarisse. Na bále dokonce můžete zahlédnout také režiséra samotného. 

Role herečce přímo souzená 

Pro roli ženovijské následnice trůnu byla původně zamýšlena Liv Tyler (Arwen Undómiel z Pána prstenů), když se ale na konkurzu ukázala Anne Hathaway, tvůrce oslovila natolik, že ani neprošla kamerovými zkouškami a role jí byla přidělena okamžitě. Mimo jiné na základě toho, že během castingu omylem spadla ze židle a režisérovi se její přirozenost a zbrklost zalíbila. Takových extempore měla tehdy sedmnáctiletá herečka během natáčení ještě několik. Jedna z nejoblíbenějších scén, kde Mia společně s Lilly (Heather Matarazzo) kráčí po tribunách, nebyla vůbec plánovaná. Herečka později prozradila, že se zkrátka otočila příliš rychle a uklouzla, dramaticky vyhlížející pád naštěstí přežila bez újmy a oběma herečkám se podařilo zachovat tvář a scénu dohrát. Režisérovi se spontánní pád zalíbil natolik, že jej dokonce zasadil také do traileru. 

Království Ženovie 

Ženovie je malá země ležící mezi Francií a Španělskem. Pozornému divákovi neuniklo, že na jednom ze záběrů je vedle ženovijské vlajky vyvěšena vlajka Evropské unie. Jak to tedy s Ženovií je ve skutečnosti? Nejenom že není členem Evropské unie, mnohé dokonce překvapilo, že vůbec neexistuje. 

Zdroje: