Dánská dívka (2015): Roli prvního transsexuála si měla původně zahrát Nicole Kidman

Dánská dívka (2015): Roli prvního transsexuála si měla původně zahrát Nicole Kidman
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ponořte se do dramatického příběhu dvacátých let minulého století, jenž vypráví o úspěšném malíři Einaru Wegenerovi, který žije se svou manželkou Gerdou poklidný život do doby, než se stane jejím modelem baletky.

Právě tehdy si uvědomí, že by se lépe cítil v ženském těle. Manžele čeká dlouhá cesta plná zvratů a překvapení – z Einara Wegenera se postupně stává Lili Elbe.

Pro roli Gerdy bylo vybráno hned několik známých hereček

Roli manželky Einara Wegenera Gerdy měla původně ztvárnit Charlize Theron. Jelikož tato volba nevyšla, role byla nabídnuta Gwyneth Paltrow, jenže ta kvůli rodinným povinnostem odmítla. Mezi další herečky, které si producenti vybrali, byla Marion Cotillard a Rachel Weisz. Role se nakonec zhostila Alicia Vikander.

Počátky natáčení provázelo spoustu problémů

Roli Einara Wegenera původně obsadila Nicole Kidman, jenže projekt se několikrát kvůli neshodám s režiséry odkládal, což se jí moc nelíbilo. Proto svou roli opustila. Filmu se ujal režisér Tom Hooper, který Nicole nahradil Australanem Eddiem Redmanem, jenž svým zjevem naprosto splňoval požadavky.

Román popisuje skutečnou přeměnu z muže na ženu

Film je natočen podle skutečného příběhu, kdy se Einar Wegener stal prvním mužem, který si nechal pod dohledem zdravotníků změnit pohlaví. Bohužel, jeho tělo nepřijalo dělohu a brzy po přeměně zemřel, bylo mu 48 let. Manželství Wegenerových ve skutečnosti trvalo 26 let, ke konci měli otevřené cesty, aby se mohli oba setkávat s jinými partnery. Manželství bylo nakonec anulováno a každý si šel svou cestou. 

Podívejte se do galerie, jak Eddiemu role ženy sedla.