Jak si dnes žije populární herečka Dagmar Havlová

Jak si dnes žije populární herečka Dagmar Havlová
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je až s podivem, že se o známé herečce a vdově po Václavu Havlovi tak málo píše. Přitom vůbec nežije nudným životem, a i ve věku 68 let je to stále temperamentní a pohledná žena.

Dagmar Havlová se nejen stará o Hrádeček a udržuje tak vzpomínku na svého muže, ale v minulých dnech posílala pozdravy do domoviny z hodně daleké země. Na pozvání velvyslance Michala Sedláčka inaugurovala další lavičku Václava Havla a tentokrát až v Limě v Peru. Jak sama uvedla, lavička je umístěna na krásném místě s výhledem na moře, což přímo vybízí k posezení a meditaci. Na jižní polokouli teď přichází krásné jaro, a tak můžeme bývalé první dámě jen závidět. Kromě pracovních povinnosti si udělala i výlet k jezeru Titicaca na pomezí Bolívie a Peru. Největší jezero v Jižní Americe ji uchvátilo nejen svou krásou, ale i lidmi, kteří zde na plovoucích ostrovech žijí.

Zdroj: Autor: haak78 / Shutterstock

Kromě cestování se Dagmar Havlová věnuje stále práci v nadaci Vize 97, kterou založila s Václavem Havlem. Nadace má široký okruh své činnosti od osvěty k prevenci rakoviny tlustého střeva až po budování duchovního kulturního centra Pražská křižovatka. Nedílnou součástí nadace je šíření odkazu Václava Havla a k tomu patří i budování laviček Václava Havla. Loni přibyly například hned tři, v Bratislavě, v Chebu a v Jihlavě. A v roce 2019 jich bylo šest, jedna z nich zdobí nádvoří milánské univerzity.

Na pozvání velvyslance Michala Sedláčka inaugurovala další lavičku Václava Havla a tentokrát až v Limě v Peru.

Herečka se také aktivně zapojila do pomáhání v období vypuknutí koronavirové krize. Pro zdravotnická zařízení organizovala šití látkových masek v období, kdy jich byl nedostatek, v tom nejnáročnějším období posílala drobnosti na povzbuzení zdravotníkům.

Ale Dagmar je také opět herečkou. K herectví se vrátila poté, co Václav Havel ukončil působení v roli prezidenta. Nemá ale žádnou potřebu brát role kvůli honorářům, a tak si pečlivě vybírá. Vrátila se na scénu Divadla na Vinohradech, odkud odešla kvůli vztahu s prezidentem Havlem.

V roce 2011 si zahrála ve filmu Odcházení, který byl natočený podle divadelní hry Václava Havla, který si také vybral herecké obsazení. Koncem roku 2019 měl v kinech premiéru film Vlastníci. Jde o komedii Jiřího Havelky a Dagmar si zahrála trochu všetečnou paní Horvátovou. Spolu s Terezou Rambou, Vojtěchem Kotkem, Jiřím Lábusem, Pavlou Tomicovou, Klárou Melíškovou a Kryštofem Hádkem vytvořili příjemnou podívanou, ve které možná leckterý vlastník bytu poznal své sousedy.

Zdroj: