Co dnes dělají Bořiči mýtů Adam Savage a Jamie Hyneman

Co dnes dělají Bořiči mýtů Adam Savage a Jamie Hyneman
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Bořiči mýtů (MythBusters) byl původně natočen pro Discovery Channel. Vzhledem ke značnému úspěchu jej převzala řada stanic. Vysílal se i v tuzemsku. Co dělají jeho tváře dnes?

Jamie Hyneman

Narodil se v Marshallu v Michiganu 25. září roku 1956. Sám sebe popsal jako problematické dítě, které utíkalo z domova.

Nicméně se mu i přesto podařilo vystudoval ruskou lingvistiku na Indiana University. Lingvistice se také i nějaký čas věnoval. Za svůj život však vystřídal řadu povolání, živil se mimo jiné jako lodní kapitán a vlastnil i obchod se zvířaty.

Jamie Hyneman svou kariéru založil především na práci experta na speciální filmové efekty. Podílel se rovněž na výzkumu a vývoji v řadě oblastí. Za svou popularizační činnost v oblasti techniky získal i několik čestných doktorátů.

Kromě show MythBusters se svým kolegou Adamem Savage moderoval i pořad Unchained Reaction. Soutěžní pořad proti sobě stavěl týmy, které měly za úkol sestavit řetězovou reakci.

Čtěte také: Co všechno je možné prodat aneb vítejte u Mistrů zastavárny

Adam Savage

Adam Savage se narodil 15. července 1967 v New Yorku. Na svět přišel do rodiny uměleckého zaměření. Jeho matka je psychoterapeutkou, otec pracoval u filmu. A malý Adam se v tomto světě od raného věku zhlédl.

Znám je tak zejména coby průmyslový designér a specialista na zvláštní efekty. Jeho práci jste mohli vidět ve filmech Star Wars: Epizoda II – Klony útočí a Matrix Reloaded.

Veřejnosti ho zaregistrovala hlavně coby jednu z tváří úspěšného pořadu MythBusters. K populární show se nakrátko vrátil s pořadem Mythbusters Jr. Koncept pořadu byl podobný jako původní Bořiči mýtů, Adamovi však sekundovaly talentované děti.

V současnosti se především podílí na pořadu Tested. Ten se zaobírá nejrůznějšími soudobými technickými výdobytky. Byl také jmenován kreativním ředitelem konference Silicon Valley Comic Con, kterou založil v roce 2016 Steve Wozniak.